2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Napelemtérképet fejleszt a Google és a Total

A Total és a Google Cloud összeadták tudásuk legjavát, hogy közösen fejlesszenek egy napelemtérképet annak érdekében, hogy felgyorsítsák a napelemek telepítését. A Solar Mappernek köszönhetően a magánszemélyek pontos és gyors becslést kaphatnak a házukban rejlő napenergia-potenciálról. 

A fejlesztés Európa után az egész világon elérhető lesz. A Solar Mapper mesterséges intelligenciát és algoritmusokat használ, amelyek jobb eredményeket nyújtanak a jelenlegi eszközöknél, különösen a következő tényezők tekintetében:

  • a műholdas képekből kinyert adatok minősége,
  • a nappotenciál becslésének élessége,
  • a telepítendő technológia relevanciája,
  • az eszköz globális földrajzi lefedettsége.
Fotó: Shutterstock

,,A Solar Mapper lehetővé teszi a Total számára, hogy gyorsabban telepítse a napelemeket a házak tetejére annak érdekében, hogy ügyfeleinek megfizethetőbb és hozzáférhetőbb napenergiát biztosítson”

– magyarázta Marie-Noëlle Séméria, a Total technológiai igazgatója, aki azt is elárulta, hogy ,,a Total napenergiával kapcsolatos szakértelmének ötvözése a Google Cloud mesterséges intelligenciájával és adatbázisaival azt eredményezte, hogy mindössze 6 hónap leforgása alatt képesek voltunk egy vonzó és innovatív ajánlatot kidolgozni”.

Fotó: Shutterstock

A Total a Solar Mapper B2B alkalmazásának fejlesztését is tervezi, amelyet kifejezetten ipari és kereskedelmi épületek számára kínálnak. 

Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam