2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A zöld szemléletű családi költségvetéssel is megismerkedhetnek a diákok az idei PÉNZ7-en

A tavasz első napjával a PÉNZ7 Pénzügyi és vállalkozói témahét nyitja meg a köznevelési témahetek sorát. Ebben a tanévben a PÉNZ7 együttműködik a Fenntarthatósági Témahéttel, melynek keretében a diákok a tudatosan tervezett, takarékos gazdálkodás mellett a zöld szemléletű családi költségvetés kialakításának lehetőségeivel is megismerkedhetnek.

Március 1. és 5. között hetedik alkalommal rendezik meg a pénzügyi és vállalkozói tudatosságot interaktív eszközökkel fejlesztő PÉNZ7-et. A széleskörű szakmai, kormányzati és civil összefogás eredményeként létrejött témahét ebben a tanévben a tudatos pénzkezelés a családban és az innovatív vállalkozás témaköreit járja körbe. A vírushelyzet ellenére is nagy az érdeklődés a PÉNZ7 Pénzügyi és vállalkozói témahét iskolai keretben zajló eseményei iránt. A Pénziránytű Alapítvány által fejlesztett, digitális eszközökkel is kiegészített tananyagok segítségével, rendhagyó tanórák keretében sajátíthatják el a diákok a családi költségvetés tervezésének alapvető tudnivalóit.

A PÉNZ7 idén együttműködik az április 19-23. között megrendezésre kerülő Fenntarthatósági Témahéttel. A közös munka eredményeként a diákok megismerhetik a tudatos pénzkezelés és családi költségvetés tervezés mellett azt is, hogyan tudnak úgy vigyázni a családi pénztárcára, hogy közben a környezetet is kímélik. Ennek tudatosítására egy innovatív, a rendhagyó tanórákon akár mindkét témahéten alkalmazható, szórakoztatva oktató applikáció is a tanárok rendelkezésére áll. A Pénziránytű Alapítvány által fejlesztett Zöldiránytű mobilalkalmazás a 14-20 éves korosztály középiskolás hétköznapjaitól egészen a fiatal felnőttkorban elérkező, hosszú távra szóló választási lehetőségekig térképezi fel a diákok élethelyzeteit. Az online áruházakból ingyenesen letölthető app hasznos tippekkel, sztorikkal, játékos kvízekkel, véleményszavazásokkal és pénzügyi ötletekkel, valamint fenntarthatósággal foglalkozó friss oldalakra való kitekintéssel támogatja a diákok szemléletformálását.

A PÉNZ7 és a Fenntarthatósági Témahét együttműködése keretében a PÉNZ7 rendhagyó tanóráinak tananyagai kiegészültek három korosztály számára készült, a családi költségvetés kialakítását zöld szemlélettel is támogató óratervekkel, így a témaheteken nemcsak egy tanórát, hanem akár több órát is szentelhetnek a tanárok a diákok gyakorlatias ismereteinek fejlesztésére.

PÉNZ7 Grafika: www.penzhet.hu

A Pénziránytű Alapítvány minden évben díjazza a pénzügyi szemlélet fejlesztését innovatív pedagógiai módszerekkel ötvöző pedagógusokat. A Pénziránytű Tanári Díj meghirdetésére ebben a tanévben a PÉNZ7 és a Fenntarthatósági Témahét apropóján a zöld szemlélet és a pénzügyi tudatosság találkozásának metszetében került sor. A Fenntarthatósági Témahéttel együttműködésben kialakított pályázaton a Fenntarthatósági Témahét idei témáihoz kapcsolódó, de minimum 40%-ban a pénzügyi tudatossággal, különösen a családi gazdálkodás témakörével foglalkozó, magas színvonalú projektterveket díjazta az Alapítvány. Három pedagógus Pénziránytű Tanári Díjat, két további tanár pedig különdíjat kapott munkája elismeréseként. Az ünnepélyes díjátadóra rendkívüli körülmények között március 1-jén, a PÉNZ7 Pénzügyi és vállalkozói témahét online nyitóeseményén került sor.

A díjazott pályamunkák és a témaheteket színesítő, zöld családi gazdálkodás témakörben készült további óravázlatok hamarosan elérhetők lesznek a Pénziránytű Alapítvány honlapján, valamint letölthetők a PÉNZ7 és a Fenntarthatósági Témahét oldaláról is.

Neked ajánljuk
Gyereknapon nosztalgiavillamos röpít Hűvösvölgybe Ezekben a hetekben a legaktívabbak a kullancsok Június 2-ig bárki beleszólhat, merre terjeszkedjen a MOL Bubi Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Forrás: Élő Bolygónk
Vissza
Hírfolyam