2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új bérletek a budapesti mobiljegy-applikációkban

A fővárosi mobiljegy-applikációkban már elérhetők a negyedéves és a kedvezményes éves Budapest-bérletek is, hamarosan a menü is változik az alkalmazásokban. A BKK ügyfélelégedettségi kutatásából kiderült, a fővárosban közlekedők nyitottak a mobiljegyek használatára, jónak tartják ezeket.

A kutatásból az is kiderült, hogy a felhasználók 71 százaléka a telefonon elérhető termékeket ugyanolyan jónak, vagy még jobbnak is tartja, mint a papíralapú jegyeket, bérleteket. A fővárosiak többsége igényli, hogy a bérletek és a napijegyek elérhetőek legyenek okostelefonon is – adta hírül az MTI a BKK közleménye alapján.

A közlemény szerint május 3-tól, hétfőtől a kedvezményes éves és a negyedéves Budapest-bérletek is elérhetők a Közlekedési Mobiljegy, a K&H mobilbank, a Simple és a VoxPay alkalmazásokban, augusztustól pedig a szemeszterre szóló diákbérletek is megvásárolhatók lesznek már.

A BKK hangsúlyozta, hogy a 100 napig érvényes negyedéves bérlettel majdnem 10 napot nyernek a közlekedők ahhoz képest, mint ha három darab havi bérletet vennének.

A vállalat arról is tájékoztatott, hogy a mobiltelefonon megváltott jegyek, bérletek használata lényegében olyan, mint a papíralapú jegyeké, bérleteké.

A vásárlást követően nem kell őket érvényesíteni, első ajtós felszálláskor vagy a metróállomás területére érve be kell olvasni az okoseszközökkel a kihelyezett kódot, majd az ilyenkor megjelenő ábrát kell a sofőrnek vagy a jegyeket ellenőrző személyzetnek megmutatni.

Ha az applikációban elérhető a „Metrómegállók kiválasztása” funkció, kódbeolvasás helyett a „Metrómegállók” vagy a „Metróra szállok” gombokkal is megjeleníthető az ábra.

A fővárosban közlekedők szeretik a mobiljegyeket Fotó: BKK

A mobiljegy megvásárlásához, használatához és érvényességének igazolásához aktív mobilinternet-kapcsolatra van szükség, figyelmeztet a BKK a honlapján.

A mobiljegyek használatáról minden szükséges információ elérhető a BKK mobiljegyes oldalán.

Itt arról is tájékoztatja az utazóit a közösségi közlekedési cég, hogy a 100E repülőtéri járat a járványhelyzet miatt egyelőre nem közlekedik, ezért jelenleg nem lehet repülőtéri vonaljegyet vásárolni az applikációkban, a korábban megvásárolt reptéri mobiljegyek viszont az alkalmazásban visszaválthatók.

Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: MTI/BKK
Vissza
Hírfolyam