2022. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy app, amellyel játszva tudatos fogyasztóvá válhat

A magyarországi túlfogyasztás napja 2021-ben június 8-ra esett, ezen a napon a WWF Magyarország a hazai viszonyokra hangolt Léptem nevű alkalmazással lepte meg a magyar fogyasztókat. Az appnak hála bárki személyre szabott tanácsokat kaphat ahhoz, hogyan csökkentheti eredményesen ökológiai lábnyomát.

Túlfogyasztásról akkor beszélünk, amikor erőforrásigényünk meghaladja a rendelkezésre álló, megújulni képes erőforrást, az úgynevezett biokapacitást – így adja meg közérthetően a definíciót a WWF a honlapján.

A túlfogyasztás világnapja az a nap, amikor Földünk éves erőforrásai globálisan kimerülnek. Ez idén július 29-én fog megtörténni, tehát hazánk a június 8-i dátummal rosszabbul teljesít a globális átlagnál – írja a National Geographic a magyarországi túlfogyasztás napja apropóján megjelent cikkben.

Fogyasztás tekintetében is minden ember más – Kinek a táplálkozásán kell javítania, kinek pedig a közlekedési szokásain Fotó: Jan Vašek képe a Pixabay-en

A WWF Magyarország civil természetvédelmi szervezet a Global Footprint Network magyarországi adataira támaszkodva készítette el alkalmazását.

A Léptem app először valós itthoni adatokra támaszkodva kiszámolja a felhasználó ökológiai lábnyomát, majd mindennapi tippeket ad a lábméret csökkentésére.

Az applikációban a fogyasztási szokásokat csúszkák segítségével lehet megadni, ez alapján kalkulál az app, majd egymásra épülő fenntarthatósági tanácsokat ad az élet különböző területeire fókuszálva, valamint izgalmas kihívásokkal segíti a fejlődést.

WWF Léptem applikáció – A változás egy döntéssel kezdődik Forrás: wwfmagyarorszag/YouTube.com

„A tudomány világosan fogalmaz:

ahhoz, hogy az 1,5 Celsius-fokos felmelegedési limitet tartani tudjuk, drasztikus változtatásokra van szükség, amit egyszerűen már nincs időnk tovább halogatni. Ki kell lépnünk a komfortzónából, ami sosem egyszerű feladat.

Ebben szeretnénk segítséget nyújtani a mobilalkalmazással” – mondta el Harmat Ádám, a WWF Magyarország Éghajlatváltozás programjának vezetője.

A WWF Léptem applikációról további információk ezen az oldalon olvashatók. Az app már letölthető Androidra és iOS-re is a Google Playből, illetve az App Store-ból.

Neked ajánljuk
Használják az ügyfelek a GRÁNIT Bank Öko Kalkulátorát Hasznos funkciókkal gazdagodott a BudapestGO A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: ng.24.hu
Vissza
Hírfolyam