2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért

A magyar háztartások közvetlen szén-dioxid-kibocsátása a KSH 2018-ban publikált, a 2010 és 2014 közötti időszakot értékelő adatai szerint 1,31 tonna per fő, ami főképp fűtésből és gépjárművek üzemeltetéséből áll össze, de beletartoznak olyan tételek is, mint az áramfogyasztás vagy a dohányzás.

Minden fogyasztásnak van szén-dioxid-lábnyoma, és mindegyiknek vannak kisebb kibocsátással járó alternatívái – szögezi le a napi.hu gazdasági hírportál. Dobj le 100 kilót! felkiáltással kampány indult: karbonkalkulátorral és tanácsokkal segítik a magyarokat a közvetlen szén-dioxid-kibocsátásuk csökkentésében.

A Magyar Ártalomcsökkentő és Környezeti Betegségekkel Foglalkozó Tudományos Egyesület, valamint a fustmentes.hu

a Dobj le 100 kilót! kampány során a kevésbé ártalmas tevékenységek, fogyasztási formák megtalálásában, a tudatosan klímabarát életmód kialakításában nyújtanak segítséget.

Még mindig sokan fűtenek környezetszennyező fosszilis tüzelőanyagokkal Fotó: MTVA/Bizományosi/Lehotka László

A Dobj le 100 kilót! kampány füstmentes kalkulátorának újdonsága, hogy a dohányzáshoz kapcsolódó szén-dioxid-kibocsátást is számításba veszi, ösztönözve ezzel a teljesen dohányzásmentes életmódra.

A kampány üzenete, hogy a hétköznapok minden mozzanata lehetőséget nyújt a klímaváltozás megfékezésére, a földi életet és az egészséget fenyegető káros hatások mérséklésére.

A Dobj le 100 kilót! kampány az egyéni szemléletformálás mellett tenni is kíván a fenntarthatóbb jövőért, ezért a fustmentes.hu önkormányzati együttműködések keretében különböző klímabarát és városzöldítési projektek megvalósítását tűzte ki célul.

Neked ajánljuk
A BMW magyarországi üzeme teljesen lemond a fosszilis tüzelőanyagokról Gyereknapon nosztalgiavillamos röpít Hűvösvölgybe Ezekben a hetekben a legaktívabbak a kullancsok Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam