2022. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Energetikai felújításban segít a RenoPont

A RenoPont névre keresztelt nonprofit szolgáltatást létrehozó szakmai és civil szervezetek azoknak szeretnének segíteni, akik otthonuk energetikai korszerűsítését fontolgatják. A honlapjukon minden szükséges műszaki, jogi és pénzügyi tudnivaló megtalálható, de ingyenes személyes tanácsadás is igénybe vehető.

Az Energetikai Otthonfelújítási Központot és a szolgáltatást az Energiaklub Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ, a Magyar Energiahatékonysági Intézet, az AACM Central Europe Llc, az IMRO-DDKK Környezetvédelmi Nonprofit Kft. és a Magyar Családi Ház Tulajdonosok Egyesülete alkotta konzorcium hozta létre.

A renopont.hu oldalon online lehet időpontot foglalni ingyenes tanácsadásra, de elérhetők letölthető sablondokumentumok, van fogalomtár, termékválasztási tanácsadó, és segítenek tájékozódni a pénzügyi lehetőségekről is – adta hírül a hvg.hu a konzorciumban részt vevő szervezetek közleménye alapján.

A szolgáltatást a későbbiekben egy megbízható szakértőket és kivitelezőket tartalmazó adatbázissal is bővítik, és a tervek szerint irodahálózatot is kiépítenek majd 

– részletezte a gazdasági híroldal. Az első RenoPont iroda már meg is nyitott Nagykanizsán

A kép illusztráció, rajta egy hartai ház tetőszerkezetére telepített napelemek láthatók Fotó: MTVA/Bizományosi/Váli Miklós

A hazai lakások kétharmada, körülbelül 3 millió ingatlan korszerűtlen energiafelhasználás szempontjából, de a felújításukkal akár 15 százalékkal is csökkenthető az éves országos energiafogyasztás – hangsúlyozták az alapítók a hvg.hu szerint a közleményben.

Ez a klímavédelmi célok elérése szempontjából is óriási előrelépés lenne, nem beszélve az anyagi megtakarításról: egy korszerűtlen családi ház esetén akár évi 100 ezer forintos rezsiköltség-megtakarítás is elérhető a felújítással

– idézte a lap Méhes Martinát, a konzorcium élére állt Energiaklub ügyvezetőjét és szakmai igazgatóját.

Neked ajánljuk
Borzasztó állapotban vannak energetikailag a magyar ingatlanok Hamarosan új jegytípusok érkeznek a BKK mobiljegy-applikációjába A padlástól csaknem a pincéig napelemekbe burkolnak egy tajvani épületet A jövőben sok ezer tonna akkumulátor hasznosulhat Európában Hogyan csökkenhetne a bútoripar ökológiai lábnyoma?
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam