2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ez a platform a legszemélyesebb szinten segít tudatosítani a klímaváltozást

Az ISeeChange egy ingyenes alkalmazás, melynek segítségével bárki nyomon követheti legszűkebb környezete időjárási tendenciáit, sőt ő maga is megoszthatja tapasztalatait a helyről, amelyet a legjobban ismer és szeret, de személyre szóló értesítést is kaphat, ha a közelben extrém időjárás várható.

A platform kialakításához az inspirációt azok az amerikai farmerek adták, akik elkötelezetten és kitartóan vezették feljegyzéseiket a napi időjárásról és annak változásairól, hogy generációról generációra örökíthessék a tudást, milyen kihívásokat tartogatnak az egyes évszakok, és hogyan lehet megküzdeni a különböző időjárási és természeti jelenségekkel.

Az ISeeChange pontosan erre ad lehetőséget, kibővítve azzal, hogy a helyi, kis közösségek megfigyeléseit vagy az egyéni méréseket hálózatba kapcsolja, párbeszédbe vonja.

Az applikáció közösségeket teremt, amelyek megbeszélhetik a klímaváltozás hatásait, és megoszthatják a jó megoldásokat 

írja az appról beszámoló Trade magazin.

A Nadia nevű viharfront okozta károk Hamburgban 2022. január 30-án Fotó: MTI/AP/DPA/Daniel Bockwoldt

Az ISeeChange platformon a közösségek megosztják a változó klíma okozta környezeti és éghajlati hatásokról, valamint a rugalmas, reziliens infrastruktúrák kialakításáról és a megoldási stratégiákról szerzett tapasztalataikat, ez a párbeszéd pedig növeli a tudatosságot és ösztönzi a társadalmi együttműködést – hangsúlyozzák az alkalmazás megalkotói.

„Mi, az ISeeChange csapata együttműködünk klímatudósokkal, társadalomtudósokkal, várostervezőkkel, mérnökökkel és egészségügyi szakemberekkel, hogy minél jobban megérthessük a természetet és az embereket érintő változásokat regionális és globális szinten egyaránt. De szükségünk van az önök személyes történeteire és helyi méréseire, hogy ezek irányítsanak minket”

üzenik a honlapon a leendő felhasználóknak.

Az alkalmazás a hétköznapokban is nagyon hasznos lehet: a felhasználók figyelmeztetéseket kaphatnak az abnormális hőmérsékleti viszonyokról vagy az áradásokról, az app továbbá specifikus, helyi információkkal segítheti az embereket hurrikánok idején, valamint olyan egyszerű tapasztalatok és praktikák megosztására is remekül alkalmas, mint hogy hogyan lehet átvészelni egy-egy hőhullámot. A felhasználók történetei között ide kattintva lehet böngészni.

Neked ajánljuk
Mobilalkalmazással az etikus fogyasztásért Egy app segítségével figyelmeztetnék az ausztrálokat: rengeteg állatfaj pusztul ki a kontinensen Mekkora gazdasági lemondással járna a hatékonyabb klímavédelem? Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: trademagazin.hu
Vissza
Hírfolyam