2022. július 2., Ottó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Használják az ügyfelek a GRÁNIT Bank Öko Kalkulátorát

A digitális platformokon szolgáltató GRÁNIT Bank a működése során már 633 tonna papírt takarított meg, valamint 39 ezer tonnányi szén-dioxid-kibocsátást előzött meg. A bank a mobilapplikációjában futó Öko Kalkulátorral az ügyfeleit és partnereit is zöldgondolkodásra ösztönzi. 

Az Öko Kalkulátor használatával a bank ügyfelei kártyás vásárlásaik alapján nyomon követhetik szén-dioxid-kibocsátásukat. Az értékek elmenthetők, majd hónapokig visszanézhetők az app által létrahozott grafikonokon.

Az ügyfelek rögtön tehetnek is a kibocsátásuk kiegyensúlyozásáért, ugyanis az applikációban pár kattintással fákat „ültethetnek”, majd napról napra nyomon követhetik saját fáik szén-dioxid-kibocsátást semlegesítő hatását.

A Mastercard Carbon Calculatorán alapuló új funkciót világviszonylatban is az elsők között vezette be a GRÁNIT Bank tavaly november közepén. A Carbon Calculatort a Mastercard a svéd Doconomyval közösen fejlesztette azzal a céllal, hogy ösztönözze a klímatudatosabb vásárlási döntéseket – tájékoztatta a GRÁNIT Bank az Index.hu olvasóit.

A digitális és környezetbarát bankolás Forrás: GRÁNIT Bank Zrt./YouTube.com

Az Öko Kalkulátor bevezetése óta 10 százalékkal nőtt a GRÁNIT eBank használóinak száma, akiknek több mint fele megnyitotta a funkciót, és átlagosan havi 3 alkalommal ellenőrzi is a vásárlásaival járó szén-dioxid-kibocsátás mértékét.

A bank környezettudatos ügyfelei 2022. április végéig már közel 1,5 millió forintot adományoztak faültetésre, az összegből csaknem 1600 facsemete kerülhet majd a földbe tavasszal Budapesten, valamint a főváros környékén.

A GRÁNIT Bank amellett, hogy belső folyamataival csökkenti az energiafelhasználást, illetve 2020-ban és 2021-ben is karbonsemlegesen működött, erősíteni kívánja a környezettudatos szemléletmódot partnereiben és ügyfeleiben is.

A GRÁNIT Bank zöldstratégiájáról ide kattintva találhatók részletes információk.

Neked ajánljuk
Hasznos funkciókkal gazdagodott a BudapestGO A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam