2019. február 16., Julianna, Lilla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Visszaváltható kapszulás kávé?

Érdekel, hogy a legkedveltebb kapszulás kávékat gyártó, forgalmazó cégek újrahasznosítják-e a rengeteg alumíniumhulladékot? Tarts velünk egy kis fairtrade barangolásra! 

Robbanásszerűen terjedtek el az elmúlt években a kapszulás kávéfőzők. Ahogy a TVE kávéfőző-labortesztjéből is kiderül, előnyük, hogy viszonylag olcsón, akár 20-40 ezer forintért is hozzájuthatunk olyan készülékhez, amellyel gyorsan, jó minőségű kávé készíthető.

Hátránya a hatalmas mennyiségű csomagolási hulladék, valamint az a tény, hogy nem minden kapszula kompatibilis mindegyik géppel, így ha megszűnik egy kapszula gyártása, lehet, hogy új kávéfőzőt is kell vennünk... 

A tudatosvasarlo.hu munkatársai kíváncsiak voltak arra, hogy az ismertebb kávékapszula-forgalmazók igyekeznek-e enyhíteni ezt a problémát. A vizsgált 3 nagy márka közül mindössze egynél tapasztaltak pozitív hozzáállást.

Jó hír, hogy már nálunk is kapható Fairtrade minősítéssel rendelkező kapszulás kávé, azaz olyan, amelynek megoldott a visszagyűjtése és újrahasznosítása.

További részletek az alábbi linken.

Neked ajánljuk
Valentin-napon most inkább a Földet szeressük Valentin-napon most inkább a Földet szeressük Teljesen műanyagmentesre vált a Marks & Spencer, a Nestlé és a Lush Spanyolország leállítja az atomerőműveit Ne a költési időszakban újítsunk fel házat, és vágjunk ki fákat!
Tovább a forrásra: tudatosvasarlo.hu
Vissza
Hírfolyam