2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csomagolásmentes bolt Piliscsabán

Bár Budaörsön tavaly bezárt az első csomagolásmentes bolt, idén tavasszal egy újabb bátor vállalkozó akadt, aki megmutatja: a nyugat-európai, de főként az USA-ban elterjedt csomagolásmentes árusítás itthon is követhető azok számára, akik környezettudatosabban akarnak élni, és természetesebb termékeket akarnak fogyasztani.

„Elsődlegesen hazai, megbízható forrásból származó, kiváló minőségű élelmiszert forgalmazunk – csomagolásmentesen. Hiszünk benne, hogy a csomagolóanyagok csökkentésével, az adalékanyag-mentes élelmiszerek használatával jelentősen hozzájárulunk egy tudatosabb fogyasztási kultúra kialakulásához. Barátságos környezetben, személyes elhivatottsággal várjuk vásárlóinkat – akár egy csésze kiváló minőségű kávéra is…”

Így kezdődik a piliscsabai Ligeti Bolt bemutatkozása a csomagolasmentes.hu weboldalon. A tulajdonosnak, Sipos Melindának régi álma vált valóra a csomagolásmentes élelmiszerbolt elindításával. Tudatos vásárlóként ő is környezetkímélően, felelősségteljesen igyekezett fogyasztani, ami nem ment könnyen.

A piliscsabai csomagolásmentes bolt a hagyományos élelmiszerboltoktól eltérően a környezettudatosságot helyezi előtérbe

például oly módon, hogy a csomagolóanyag felhasználását a minimálisra csökkentik, ami hozzájárul a műanyag és egyéb csomagolásból származó hulladék csökkentéséhez. Ugyanakkor vásárlókat pedig arra ösztönzi, hogy csak annyit vásároljanak, amennyit valóban el is fogyasztanak, és így kevesebb élelmiszer kerül a szemétbe. (Ma hazánkban a megvásárolt élelmiszerek 30%-a kerül kukába. Ez évente 1,8 millió tonna élelmiszer-hulladékot jelent!)

A koncepció része az is, hogy

megbízható forrásból származó, kiváló minőségű termékeket, adalékmentes, természetes összetevőkből és alapanyagokból készült élelmiszereket kínálnak,

a beszállítók kiválasztása során pedig előnyben részesítik a helyi termelőket, gazdaságokat, amelyek szintén elkötelezettek a környezetvédelem és a fenntartható gazdálkodás mellett.

Azoknak, akik szintén környezettudatosabb, fenntarthatóbb életre törekednek az élelmiszer-vásárlás terén is, érdemes ellátogatniuk a csomagolasmentes.hu weboldalra, s megtekinthetik, milyen kézműves tejtermékek, pékáruk, alapanyagok, zöldségek és gyümölcsök, kávék és teák, édességek, valamint vegyszermentes kozmetikumok és tisztítószerek várják őket a Ligeti Boltban Piliscsabán.

Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: csomagolasmentes.hu
Vissza
Hírfolyam