2019. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ajándékok, amikkel duplán tehetsz jót

Nincs még ötleted karácsonyra? Az nlcafe.hu olyan ajándékozási lehetőségeket gyűjtött össze, amelyekkel nem csupán a zsúfolt bevásárlóközpontokat kerülhetjük el, hanem hátrányos helyzetű embereket és jó ügyeket is támogathatunk. Designtermékeket, kézműves ajándékokat és felújított bútorokat is vásárolhatunk azoktól a társadalmi vállalkozásoktól, melyek olyan emberek megélhetését biztosítják, akik kiszorulnak a munka világából – például mert idősek, vagy valamely betegségük miatt csökkent munkaképességűek. 

Emellett vannak jótékonysági akciók, ahol kedves és művészi értéket képviselő ajándékokkal hálálják meg az adományokat. Ha például plüssöket szeretnénk a fa alá tenni, miért is ne szerezzük be ezeket egy olyan szervezettől, mely a vásárlásunk árát egy gyermekosztálynak ajánlja fel?

Petteri, a rénszarvas... Fotó: freshka.hu

A Freshka Design horgolt figuráit egytől egyig a legjobbak készítik: óriási tudással és tapasztalattal rendelkező nyugdíjas hölgyek. Az állatkákat imádják a kicsik, és a fiatal felnőttek között is komoly rajongótáboruk van. „2010-ben alapítottam a Freshkát, akkor még gyermekszobafalak díszítésével foglalkoztam. A figuráimat szerettem volna életre kelteni, ezért 2012-ben megkerestem egy volt iskolatársamat, Mike Tündét, akiről tudtam, hogy jól horgol. Beleszeretett az ötletbe, társak lettünk, és azóta is együtt visszük a vállalkozást.

Zebulonra, az első közös figuránkra egy nap alatt 20 megrendelést kaptunk – hamar világos lett, hogy bedolgozókra van szükségünk. Kiderült, hogy azzal a tudással, figyelemmel és idővel, mely a figuráink elkészítéséhez szükséges, leginkább az idősebb korosztály rendelkezik. Az alapcsapatunk 20-30 főből áll, de tavaly egy 10 ezer darabos megrendelés miatt 100 nyugdíjassal dolgoztunk együtt. A horgolóink eleinte egymást vonták be a kézimunkázó közösségekből, aztán internetes hirdetést adtunk fel: a modern nagymamák maguktól ránk találtak. Másoknak a gyereke vagy unokája hozta össze a találkozót velünk” – meséli Donner Andrea, a Freshka alapítója.

A cikk további része a lenti linken olvasható el.

Neked ajánljuk
Nagy keletje van Magyarországon a szaloncukornak A Föld lakóinak „ideális étrendje” a bolygóért és az egészségért A világ 10 legtáplálóbb étele Tudatos vevőket nevel a Pécsi Kodály Zoltán Kollégium Ne hagyjuk elfolyni!
Tovább a forrásra: nlcafe.hu
Vissza
Hírfolyam