2019. december 10., Judit
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Friss zöldség és közösségi élet

A Lumen Zöldség és Közösségi Szolgáltató egy olyan többfunkciós tér, amely egyszerre működik zöldséges üzletként és gasztrokulturális befogadótérként. A helyiség a Lumen Fotóművészeti Alapítvány egyik fiókja.

A Lumen Zöldség küldetése, hogy naponta különleges kulináris élményt nyújtson vásárlóinak, így kínálatában a friss, jó minőségű zöldség- és gyümölcsáru mellett a hazai kistermelők tartósítószer-mentes, tápanyagokban és vitaminokban gazdag termékkülönlegességei is szerepelnek. A vásárlók a nemzetközi konyhák különleges alapanyagait is fellelhetik a kis családi üzletben.

A környékbelieknek nem újdonság a zöldséges, a Lumen-csapat egy régi vállalkozást hív most újra életre. A Klauzál tér 14.-ben, a Csányi utca sarkánál Gottfried Zoltán (Zoli bácsi) és felesége, Magda néni 1956-tól több mint negyven éven keresztül üzemeltették népszerű zöldségesüket. 2012-től a zöldségest az Uliczki család viszi, akik szintén generációk óta végzik e tevékenységüket. Két család, három zöldség-gyümölcsös generáció, valamint a Lumen egyesített erői a kereskedelmi funkciót közösségivel egészítették ki az új működési formában.

A Közösségi Szolgáltató a zöldséges nyitvatartási idején túli órákban szolgál a gasztronómia vagy a kortárs kultúra iránt érdeklődőknek, szabadon felhasználható térként. A bolt bútorzata moduláris, sokféleképpen átalakítható attól függően, hogy épp mire van szükség: a tér berendezhető workshopokhoz, bemutatókhoz, beszélgetésekhez, vetítésekhez is. A Lumen csapata által tervezett bútorelemekből bárki igénye szerint alakíthatja ki saját terét. Mindehhez kapcsolódik még a Lumen Fotóművészeti Alapítvány és a Lumen Fiók Program.

Bővebbet az alábbi linken lehet megtudni a Lumenről.

Neked ajánljuk
Bemutatjuk Pista bácsit, az ország legkörnyezettudatosabb kofáját (videó) Hulladékmentes hajápolás A karácsony az ajándékozás és az adományozás ideje... Elpusztítja és kővé dermeszti áldozatait a Medúza-tó vize Az idei Nobel-díjasok is a klímavédelem sürgősségét hangsúlyozták
Tovább a forrásra: Lumen Zöldség és Közösségi Szolgáltató
Vissza
Hírfolyam