2018. szeptember 20., Friderika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Az élelmiszeripar trükkjei

Az NDR északnémet televízió dokumentumfilmje az élelmiszeripar leggyakoribb fogásait mutatja be, melyek egytől egyig a fogyasztók megtévesztésével, félrevezetésével trükköznek. A film számos tipikus, gyakori trükkre hívja fel a figyelmet, amelyeket legkönnyebben úgy lehet kivédeni, ha felkészültek vagyunk, tudjuk, nem felejtjük, mivel állunk szemben.

A trükközések közé tartozik többek között az imitált ételek előállítása (pl. a préselt sonka, műsajt), az ízfokozók használata, a frissesség meghosszabbítása a védőzáras csomagolás segítségével, és természetesen a marketingfogások (attraktív címkék). A film készítőinek üzenete szerint a legjobb módszer az, ha mindig elolvassuk az összetevőket, és kerüljük a félkész és készételeket, valamint igyekszünk megbízható árusoktól, boltokban vásárolni.

A Magyarországon a Duna TV-ben leadott, 2011-ben készült német dokumentumfilm a YouTube-on is megtalálható.

Neked ajánljuk
Reklámtrükkök ábécéje: de hát szabad vagy! Van, ahol mesterséges húst szolgálnak fel, fel is lángolt a vita Kultúrafüggő a rovarok íze Trump „környezetvédelmi” minisztériuma egy döntéssel évi 180 ezer tonna metánt szabadított a légkörre A Brenetsi-tó vízszintje naponta 16 centiméterrel csökken
Tovább a forrásra: youtube.com
Vissza
Hírfolyam