2018. április 20., Tivadar
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Az élelmiszeripar trükkjei

Az NDR északnémet televízió dokumentumfilmje az élelmiszeripar leggyakoribb fogásait mutatja be, melyek egytől egyig a fogyasztók megtévesztésével, félrevezetésével trükköznek. A film számos tipikus, gyakori trükkre hívja fel a figyelmet, amelyeket legkönnyebben úgy lehet kivédeni, ha felkészültek vagyunk, tudjuk, nem felejtjük, mivel állunk szemben.

A trükközések közé tartozik többek között az imitált ételek előállítása (pl. a préselt sonka, műsajt), az ízfokozók használata, a frissesség meghosszabbítása a védőzáras csomagolás segítségével, és természetesen a marketingfogások (attraktív címkék). A film készítőinek üzenete szerint a legjobb módszer az, ha mindig elolvassuk az összetevőket, és kerüljük a félkész és készételeket, valamint igyekszünk megbízható árusoktól, boltokban vásárolni.

A Magyarországon a Duna TV-ben leadott, 2011-ben készült német dokumentumfilm a YouTube-on is megtalálható.

Tovább a forrásra: youtube.com
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
10 lépés a fenntartható élelmiszer-fogyasztás felé A 10 legjobb étel hideg időben A csokoládé karbonlábnyomát vizsgálták brit kutatók A fagyasztott pizza választóvonal az egészségtudatosságban A franciák büntetnek, az olaszok pakolnak, hogy ne legyen élelmiszer-hulladék