2019. február 21., Eleonóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az élelmiszeripar trükkjei

Az NDR északnémet televízió dokumentumfilmje az élelmiszeripar leggyakoribb fogásait mutatja be, melyek egytől egyig a fogyasztók megtévesztésével, félrevezetésével trükköznek. A film számos tipikus, gyakori trükkre hívja fel a figyelmet, amelyeket legkönnyebben úgy lehet kivédeni, ha felkészültek vagyunk, tudjuk, nem felejtjük, mivel állunk szemben.

A trükközések közé tartozik többek között az imitált ételek előállítása (pl. a préselt sonka, műsajt), az ízfokozók használata, a frissesség meghosszabbítása a védőzáras csomagolás segítségével, és természetesen a marketingfogások (attraktív címkék). A film készítőinek üzenete szerint a legjobb módszer az, ha mindig elolvassuk az összetevőket, és kerüljük a félkész és készételeket, valamint igyekszünk megbízható árusoktól, boltokban vásárolni.

A Magyarországon a Duna TV-ben leadott, 2011-ben készült német dokumentumfilm a YouTube-on is megtalálható.

Neked ajánljuk
A tej helyett babot, vizet és a családot ajánlják a kanadaiaknak A tej helyett babot, vizet és a családot ajánlják a kanadaiaknak Ne várjunk a csodára: 7 dolog, amellyel megmenthetjük a Földet a klímaváltozástól Nagy-Britannia eddig megbukott klímavédelemből? Hatalmas naperőmű épülhet Ukrajnában
Tovább a forrásra: youtube.com
Vissza
Hírfolyam