2020. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már több mint egymillióan futnak az Adidas innovatív újracipőiben

Az Adidas bejelentette, hogy már több mint egymillió darabot adtak el az Ultraboost X Parley futócipőkből, amelyekhez a tengerekből kinyert újrahasznosított műanyag szolgáltatja az alapanyagot. Ebben a Parley Ocean Plastic T nevű környezetvédelmi szervezet van segítségükre. Az együttműködésnek köszönhetően válhatnak az óceánokból kinyert PET-palackok és más kidobott műanyagok olyan újrahasznosított polimerszálakká, amelyeket felhasználnak az innovatív futócipők készítésénél.

A modellválaszték bővül Fotó: parley.tv

A sportszermárka 2016 óta dolgozik a Parley-val, és már teljes kollekciót adtak ki.

Mindegyik cipőpár átlagosan 11 műanyagpalack újrahasznosítását teszi lehetővé.

Ezekből készül a cipőfűző, a sarokszövet és más részek is. Az innovatív újracipők ránézésre semmiben nem különböznek egy átlagos Adidas cipőtől, de mindeközben nagyon is meghatározók lehetnek a jövőnkre nézve. Ugyan az egymilliós eladás nem tűnhet olyan soknak ahhoz képest, hogy mennyi kel el a legsikeresebb darabokból, de jól jelzi, hogy egyre többen válnak nyitottá a környezet megóvását szolgáló megoldásokra.

Neked ajánljuk
Újabb környezettudatos termékekkel jelentkezik a Spar Tisztaság a növények erejével Retteghet a tiszai szemét – idén is támadnak a PET-kalózok A koronavírus-járvány miatti válság legpozitívabb hatása maga a kezelés módja lesz Hatalmas óceán van az Antarktisz alatt
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam