2020. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már több mint egymillióan futnak az Adidas innovatív újracipőiben

Az Adidas bejelentette, hogy már több mint egymillió darabot adtak el az Ultraboost X Parley futócipőkből, amelyekhez a tengerekből kinyert újrahasznosított műanyag szolgáltatja az alapanyagot. Ebben a Parley Ocean Plastic T nevű környezetvédelmi szervezet van segítségükre. Az együttműködésnek köszönhetően válhatnak az óceánokból kinyert PET-palackok és más kidobott műanyagok olyan újrahasznosított polimerszálakká, amelyeket felhasználnak az innovatív futócipők készítésénél.

A modellválaszték bővül Fotó: parley.tv

A sportszermárka 2016 óta dolgozik a Parley-val, és már teljes kollekciót adtak ki.

Mindegyik cipőpár átlagosan 11 műanyagpalack újrahasznosítását teszi lehetővé.

Ezekből készül a cipőfűző, a sarokszövet és más részek is. Az innovatív újracipők ránézésre semmiben nem különböznek egy átlagos Adidas cipőtől, de mindeközben nagyon is meghatározók lehetnek a jövőnkre nézve. Ugyan az egymilliós eladás nem tűnhet olyan soknak ahhoz képest, hogy mennyi kel el a legsikeresebb darabokból, de jól jelzi, hogy egyre többen válnak nyitottá a környezet megóvását szolgáló megoldásokra.

Neked ajánljuk
Egységes töltővel az elektronikai hulladék ellen A magyaroktól nem idegen a környezetbarát karácsony gondolata A művész, aki újrahasznosított textilből alkotja újra az óceánt Attenborough szerint Kína tehetne a legtöbbet a felmelegedés elleni küzdelemben (videóval) Újabb elektromosautó-megosztó terjeszkedne Európában
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam