2018. július 17., Elek, Endre
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Áruházi polctrükkök, amik túlfogyasztáshoz vezetnek

Egy bevásárlás során a kosárba pakolt holmik 40 százaléka impulzusvásárlás, azaz előre nem tervezett vásárlás eredménye. Az üzletek számos olyan polctrükkel élnek, amelyek következtében olyasmit is megveszünk, amire valójában nincs is szükségünk. Kis odafigyeléssel azonban kivédhetjük a túlfogyasztásra ösztönző trükköket.

Tekintve, hogy éves szinten Magyarországon közel 2 millió tonna étel kerül a szemétbe, egyáltalán nem mindegy, mekkora tudatossággal szervezzük meg bevásárlásainkat. A szupermarketek számos trükköt bevetnek annak érdekében, hogy gerjesszék az emberekben az impulzusvásárlást, ám egy kis tudatossággal ezek egytől egyig kivédhetők, s azokkal az élelmiszerekkel térhetünk majd haza a bevásárlásról, amelyekre valóban szükségünk van, és amelyek nem a kukában végzik.

Mire figyeljünk, hogy kivédjük az impulzusvásárlást? Ebben segít az alábbi rövid videó:

Neked ajánljuk
„A kuka nem éhes” – elindult a Budapest Bike Maffia ételmentő szolgálata 10 lépés a fenntartható élelmiszer-fogyasztás felé A bébiruha bérelve jó igazán A fenntarthatóság európai díja A franciák büntetnek, az olaszok pakolnak, hogy ne legyen élelmiszer-hulladék
Tovább a forrásra: tudatosvasarlo.hu
Vissza
Hírfolyam