2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Van, ahol mesterséges húst szolgálnak fel, fel is lángolt a vita

Egy új-zélandi légitársaság újítást vezetett be járatain: utasainak mesterséges húsból készült hamburgert szolgál fel. A génmanipulált alapanyagokat tartalmazó élelmiszer felszolgálása ellen hevesen tiltakozott az ország egyik vezető kormánytisztviselője – írja a topagrar.com cikke kapcsán az agroinform.hu. 

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, néhány éven belül éttermekben is találkozhatunk a mesterséges hússal.

Az Air New Zealand úttörőnek számít a lombikhús bevezetésében, amivel nem aratott osztatlan sikert.

Winston Peters, Új-Zéland miniszterelnök-helyettese mindjárt kirohanást intézett az eljárás ellen, amiben az ország második legnagyobb exportágazatának, a nemzeti marhahústermelésnek a létét látja veszélyeztetve – írja a topagrar.com. Egyértelműen kifejezésre juttatta, hogy ellenzi a „hamisított” hús alkalmazását, tehát adjanak az utasoknak igazi húst, sőt az Air New Zealand eljárását a hazai húsipar „arculcsapásának” nevezte.

Laboratóriumban mesterségesen előállított marhahúsból készített hamburger Londonban 2013. augusztus 5-én, amikor a világon először kóstolták meg ezt az ételt Fotó: MTI

A légitársaság szerint azonban senki sem tilthatja meg neki, hogy ilyen húst szolgáljon fel az utasainak, és egyébként a társaság az elmúlt években több millió dollárt fordított az ország marha- és juhhústermelésének fejlesztésére.

Más kérdés viszont, hogy az utasoknak tetszik-e az újszerű kínálat. A génmódosított alapanyagokat is tartalmazó „lehetetlen burger”-t egyébként egy amerikai cég állítja elő a Szilícium-völgyben.

Neked ajánljuk
A Föld legkülönlegesebb gejzíre (képgaléria) A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A zavarba ejtő 4000 éves szikla Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár
Tovább a forrásra: agroinform.hu
Vissza
Hírfolyam