2022. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Környezetbarát iskolakezdés – nézzük meg a címkéket

Ha szeptember, akkor iskolakezdés és persze bevásárlás. A sok-sok szemponton felül érdemes figyelni a vásárláskor a fenntarthatósági címkékre is, hiszen egyre több helyen találhatunk ilyen termékeket. A Tudatos Vásárlók Egyesülete segít eligazodni a termékcímkékben, hiszen az iskolakezdés is lehet környezetbarát.

Az FSC-címke egy a felelős erdőgazdálkodást igazoló címke. Ha megtalálható egy terméken, akkor azt jelenti, hogy a termékek megfelelnek a környezettudatos és társadalmilag felelős termelés és gyártás feltételeinek. Ezek között olyan konkrét vállalások vannak, mint a veszélyes növényvédő szerek használatának tilalma, a kivágott fák helyére újak telepítése. Az FSC-címke esetén három jelöléssel találkozhatunk. Bővebben a címkéről itt.

Ha már műanyag kulacs, akkor érdemes figyelni, hogy BPA-mentes legyen, a vegyülettel kapcsolatos számos egészségügyi kockázat és bizonytalanság miatt.

Az OEKO-TEX Standard 100 címke textil- és ruhaipari termékekre vonatkozik, és abban segíti a vásárlót, hogy tájékozódjon a textíliákban előforduló problémás anyagokról és az egészségre káros színezőanyagokról. A címkével jelölt ruhák és textilanyagok károsanyag-szempontból ellenőrzöttek, és a termékek előállítása során is garantálják a környezetbarát termelést. Bővebben a címkéről itt.

(Képek forrása: Pexels.com, Tudatosvasarlo.hu)

További hasznos információk az alábbi linken érhetők el. 

Neked ajánljuk
Mi kerüljön a bevásárlókosárba? Vonzó dealek mellett a tudatos döntéseket segítő tippekkel várja a fiatalokat a Diverzum Legyél te is a Vegyélhazait támogatója! Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: tudatosvasarlo.hu
Vissza
Hírfolyam