2021. április 14., Tibor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Akár haza is vihetjük: egy angol kávézó kerámiára cserélte az eldobható papírpoharakat

Van egy remek módszer az eldobható kávés poharak problémájának megoldására. Az angliai Ipswich egyik kávézójában, a La Tour Cycle Caféban úgy döntöttek, tesznek valamit az eldobható kávés poharak világméretű felhalmozódása ellen, és mostantól bögrében szolgálják fel e frissítő italt, amit akár magával is vihet a vásárló.

„Szerintem mindnyájunknak vannak otthon nem vagy alig használt bögréi, miért ne ajánlanánk fel ezeket egy kávézónak, hogy aztán bárki kedve szerint használhassa őket?” – nyilatkozta Anna Matthews, a kávézó tulajdonosa.

Fotó: Pexels.com

A vendégek odaadhatják fölöslegessé vált csészéiket a kávézónak közös használatra. A bolt bejárata előtti gyűjtőkosárban lehet elhelyezni a felajánlott vagy éppen visszavitt darabokat. A kezdeményezés népszerűségét elősegíti a mostanában felfutó minimalizmus, a „kevesebb tárgy, kevesebb gond” elve. A dolog vidám oldala, hogy sok – amúgy már csak a szekrényben porosodó – mókás kinézetű, feliratú bögre kerülhet így újra forgalomba.

Emlékeztet minket arra, hogy a világ nagy problémái – jelen esetben az egyre csak gyűlő hulladék pohár – nem igényelnek rendkívüli megoldást. Nincs szükség extra gyártókapacitásra, hogy új papír-műanyag poharakat állítsanak elő, valamint az újrahasznosítást is egy csapásra fölöslegessé teszi. Mindössze elő kell venni és le kell porolni a szekrényben, polcon árválkodó kávés csészéinket: nem egy drága és nagy erőfeszítést igénylő lépés.

Neked ajánljuk
Március 15-e nem csak a forradalom emlékezetéről, a fenntartható vásárlásról is szólt „Divatosan a környezetért” – szemléletformáló dizájnervásár kezdődött Így zöldül a Nespresso Mentális pandémia veszélyére figyelmeztetnek – Beszélgessünk egymással! Utolsó európai menedékükön orvhalászat veszélyezteti a Duna tokhalfajait
Tovább a forrásra: sokszinuvidek.24.hu
Vissza
Hírfolyam