2019. február 21., Eleonóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Élelmiszer-biztonság kapcsán indulhat uniós aláírásgyűjtés

Az Európai Bizottság biztosi testülete úgy döntött, hogy nyilvántartásba veszi az élelmiszertermékek esetében előforduló csalások megelőzését sürgető európai polgári kezdeményezést.

A bizottság tájékoztatása szerint az Egyél eredetit! Leplezd le az ételed! elnevezésű kezdeményezés

célja a kötelező származási nyilatkozatok bevezetése minden élelmiszertermék esetében, a közegészségügy védelme, és a fogyasztók tájékoztatáshoz való jogának biztosítása.

A kezdeményezés nyilvántartásba vételére vonatkozó döntés csak a javaslat jogi elfogadhatóságát érinti. A bizottság ebben a szakaszban nem vizsgálta a javaslat tartalmát.

A nyilvántartásba vételt követően egyéves időszak áll rendelkezésre a támogató aláírások összegyűjtésére. Amennyiben a kezdeményezés egy éven belül egymillió támogató nyilatkozatot kap legalább hét különböző tagállamból, arra az uniós bizottságnak három hónapon belül reagálnia kell. A bizottság eldöntheti, hogy helyt ad-e a kérelemnek vagy elutasítja azt, de döntését mindkét esetben indokolnia kell.

Neked ajánljuk
A tej helyett babot, vizet és a családot ajánlják a kanadaiaknak Valentin-napon most inkább a Földet szeressük Hétszeresen térül meg, ha az éttermek csökkentik az élelmiszer-hulladékukat Az IKEA felnagyított játékhajóval gyűjtené be a szemetet a folyókról Elhúnyt a klímatudomány nagyapja
Tovább a forrásra: szuperfarm.hu
Vissza
Hírfolyam