2019. március 20., Klaudia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Lidl otthon átáll Fairtrade banánra

A Lidl idén októbertől 330 dél-németországi boltjában már kizárólag fairtrade banánt árul, majd fokozatosan minden németországi üzlete átáll erre.

Október közepétől elkezdik az átállást a jelenlegi Rainforest Alliance minősítésű banánokról Fairtrade minősítésűekre. Az átállás dél-németországi üzletekben kezdődik, vagyis a cég állítása szerint 2018. október 15. után 330 dél-németországi boltban (az összes német Lidl tizedében) már kizárólag Fairtrade banánt vehetnek a vásárlók. A Lidlnek több mint 10 ezer üzlete van Európában és az USA-ban, Magyarországon közel kétszáz.

Fotó: tudatosvasarlo.hu

Arról, hogy az összes boltjuk mikor áll át erre, nincs információ a cég honlapján. A Lidl saját állítása szerint ezzel a lépéssel ők lesznek az első szupermarketlánc Németországban, amelyik kizárólag Fairtrade banánt kínál a vásárlóknak. 2006-ban szintén ők voltak az első élelmiszerlánc, amely bevezette a Fairtrade termékkínálatot saját márkás Fairglob néven.

A tudatosvasarlo.hu megkereste a Lidl Magyarországot, mert arra lettek volna kíváncsiak, milyen arányban értékesítenek Fairtrade banánt itthon, illetve tervezik-e, hogy ők is átállnak, és csak ilyen banánt árulnak. A cég a cikk megjelenéséig nem adott választ a honlap kérdéseire.

Neked ajánljuk
Már a bevásárlással is kímélhetjük környezetünket Vécépapírra, mosószerre és öblítőre is többet költöttünk 2018-ban Március zöldségei és gyümölcsei Súlyos katasztrófa: akár ezer ember életét is kiolthatta az Idai ciklon Különös hattyúdal a modern ember vég nélküli tévedéseiről
Tovább a forrásra: tudatosvasarlo.hu
Vissza
Hírfolyam