2022. augusztus 12., Klára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A meztelen igazság: csomagolásmentes kozmetikumok

Dicséretes újításba fogott a Lush. A szilárd sampontól kezdve a fürdőbombán át a szappanokig egyre több „pucér termékkel” jönnek elő. Manapság, amikor a műanyagszennyezés egyre súlyosabb problémát jelent, egyértelműnek tartják a koncepció kiterjesztését.

A Lushnál úgy tartják, hogy egyre bővül a lista azokról a termékekről, amelyeket becsomagoltan vásárolunk. De mi lenne, ha a hétköznapi életünkben is csökkenteni tudnánk az elhasznált csomagolás mennyiségét? – teszik fel a kérdést. Nos, az ún. pucér kozmetikumok ezt is lehetővé teszik. 

A Lushnál a csomagolás nélküli termékek egyáltalán nem számítanak újdonságnak, legyen szó szilárd samponról, fürdőbombáról vagy szappanokról. Ma, amikor a műanyagszennyezés egyre súlyosabb problémát jelent, egyértelműnek tartják a koncepció kiterjesztését.

Fotó: krisztakertesz.com

A karácsonyi szezonban egy egész sor csomagolásmentes termék mutatkozik be, a csodásan olvadó testkondicionálóktól a gyümölccsel megpakolt szilárd tusfürdőkön keresztül a csillámtárakig, melyek valójában kakaóvajas masszázstömbök, egy kis csillogó extrával.

A szilárd tusfürdők pontosan ugyanúgy működnek, mint a folyékony megfelelőik, és egy koncentrált, víz nélküli formula alapján készülnek. Ezek a kis csodák ugyanúgy hidratálnak és ugyanolyan habot képeznek, mint a folyékony tusfürdők.

A Lushnál úgy tartják: a pucér termékeknek legalább olyan hatásosnak, de inkább hatásosabbnak kell lenniük, mint a csomagoltaknak.

Azért kezdték az egészet a szilárd tusfürdőkkel, mert azok használatával  a vízfogyasztás is csökkenthető.

Mivel egy termék előállítási árának 40-50 százalékát a csomagolás teszi ki, a pucér termékek esetében ezt az összeget is az összetevőkre költhetik. Ez az extra összeg nagyon sokat számít, ha az összetevőkről van szó. „A szilárd kis tusfürdő tele van fantasztikus dolgokkal, melyek egyszerre ápolják a bőröd, a környezeted és a termelőket” – vallják a Lushnál.

Az ajándékcsomagok tervezői folyton újabb és újabb megoldásokon törik a fejüket a felhasznált csomagolás és az előállítási költség csökkentése érdekében.

Újrahasznosított PET-palackokat, vintage kendőket is használnak, és idén újrahasznosított gyümölcsrostból készült fürdőbombatartókat készítenek, amelyek könnyen becsomagolhatók egy kendőbe.

Idén karácsonykor hat ajándékcsomag is kendőcsomagolásban kerül forgalomba, ami azt jelenti, hogy még a csomagolás is megspórolható.

A Lushnál úgy tartják, hogy a pucér termékekben még rengeteg tartalék van, további fejlesztéseken dolgoznak, és a minőség mellett tekintetbe akarják venni az etikus kereskedelmet és a környezetvédelmet is.

Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: hu.lush.com
Vissza
Hírfolyam