2019. augusztus 22., Menyhért, Mirjam
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Étteremben is lehet kicsi a „szájnyomunk”?

A tudatos fogyasztó számára nem újdonság, hogy a megfelelő élelmiszerek kiválasztásával és otthoni elkészítésével sokat javíthat az ökológiai lábnyomán. De mit tehetünk azért, hogy az étteremben elköltött étkezések után se szólaljon meg a lelkiismeretünk? Az Inhabitat összegyűjtött pár hasznos tippet.

Ne félj kérdezni

Ha idényzöldségeket, hazai termelőktől vásárolt alapanyagokat tartalmazó ételekre vágysz, ennek megfelelően válassz éttermet és fogást is. A tudatos konyhájukra büszke helyeket egy internetes kereséssel is könnyen találhatunk, de hogy biztosra menjünk, bátran érdeklődjünk a pincéreknél is az ételek hozzávalóival kapcsolatban.

Fotó: pexels.com

a maradék is érték

Ne érezd magad kellemetlenül, ha nem bírsz el egy nagyobb adaggal, kérd meg, hogy csomagolják el neked. Ha tudod magadról, hogy kis étkű vagy, válassz inkább a saláták vagy az előételek közül, ezzel egy műanyag dobozt is megspórolhatsz, és a maradék miatt sem kell aggódnod. Bátran jelezd, ha az előre összeállított fogások valamelyik alkotóelemét nem kéred – ha megoldható, biztosan szívesen eltekintenek tőle a konyhán, és így semmi sem vész kárba.

Fotó: pixabay.com

mondj le a felesleges hulladékról

Ha elvitelre rendelsz, csak a feltétlenül szükséges csomagolásokra szorítkozz.
A műanyag evőeszközöket, apró tasakokba csomagolt fűszereket, ketchupot, mustárt ne vedd igénybe, ha nem muszáj. Lehetőleg ne kérj szívószálat, és ha lehetséges készülj saját ételtároló dobozzal, kávés pohárral.

Fotó: Kgbo/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
230 millióan vettek részt a műanyagmentes július kihívásban Környezettudatos hazai webshopok Ez lenne a hosszú élet titka? Mesehősök és műanyag szörnyek – újra Szamárfül fesztivál Dániában készült felvételekkel illusztrálta a norvégiai „bálnamészárlást” a brazil elnök
Tovább a forrásra: inhabitat.com
Vissza
Hírfolyam