2022. augusztus 12., Klára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új reklám a többször használatos műanyag palackok használatáért

Rod Stewart hangján éneklő tengeri teknős szólítja fel az embereket arra, hogy vegyék ki a részüket a változásból, és tegyék egyszerűbbé életüket az újratölthető műanyag palackok használatával. A SodaStream International Ltd. videókampányában a Trónok Harcában a Hegyet alakító Thor Bjornson is feltűnik.

„A műanyagszemét világméretű fenyegetéssé vált, az emberi szervezetre gyakorolt hatásai viszont egyelőre ismeretlenek, de pusztító következménnyel lehetnek óceánjainkra és a tengeri élővilágunkra” – hangsúlyozta Daniel Birnbaum, a SodaStream ügyvezető igazgatója, aki azt is elmondta, hogy

ebben a kampányban szeretnék hallatni a tengeri élőlények hangját, és velük bátorítani arra az embereket és a vállalatokat, hogy az egyszer használatos helyett az újrafelhasználható műanyag palackokra térjenek át.

Fotók: SodaStream

A tengeri teknős Sir Rod Stewart hangján szólal meg a videóban, a Trónok Harcában a Hegyet alakító Thor Bjornson teljes életnagyságban tűnik fel, s a feltörekvő tehetség, Sarah Catherine Hook is látható a fiatalokból álló kórus mellett.

A szereplők együtt énekelnek el részleteket a SodaStream erre a célra írt dalából, mely így hangzik:

„A bánat könnye, / a remény könnye, / az óceán keserűsége. / Sosem akartalak megbántani téged. / De még nincs késő!

Még jóvá tudjuk tenni, / még meg tudjuk egymást menteni. / Az óceán az élet forrása, / mely most segítségért kiált.

Itt az idő, hogy változtass, / a döntés a te kezedben van! / Itt az idő, hogy változtass, / a döntés a te kezedben van!

Szeméthalmok és mérgezett tengerek, / ez lesz a mi örökségünk? / A gyermekeink ennél többet érdemelnek, / az egész világot, szennyezésmentesen.

Még jóvá tudjuk tenni, / még meg tudjuk egymást menteni. / Az óceán az élet forrása, / mely most segítségért kiált.

Itt az idő, hogy változtass, / a döntés a te kezedben van! / Itt az idő, hogy változtass, / a döntés a te kezedben van!”

Rod Stewart, aki nagyon szereti a tenger élővilágát, örömmel vállalta el a feladatot. Abban reménykedik, hogy a videóklip segít fokozni a környezet-tudatosságot, és érdemi változást indít el az újratölthető műanyag palackok használatának elterjedése érdekében.

Egyetlenegy újratölthető SodaStream palack több ezer műanyag palackot képes helyettesíteni.

Daniel Birnbaum szerint azonban világunknak nagyobb változásra van szüksége a műanyagszemét elleni küzdelemben annál, mint csupán megváltoztatni folyadékfogyasztási szokásainkat. Minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk, hogy leszoktassuk magunkat az egyszer használatos műanyagokról, ideértve a szívószálakat, poharakat, táskákat és palackokat.

Ha többet szeretne megtudni a SodaStreamről, kövesse őket

Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: digitalhungary.hu
Vissza
Hírfolyam