2019. október 18., Lukács
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Lehet egy fülhallgató is tartós?

A mindent elborító elektronikus hulladék ellen azzal tudunk védekezni, ha pusztán divatból vagy a lemaradástól való félelemből nem cseréljük le a még működő eszközeinket. Csakhogy bizonyos tárgyak mintha unos-untalan felmondanák a szolgálatot.

A fej- és fülhallgatók esetében különösen igaz az olcsó hússal példálózó mondás – ha minőségre és tartósságra vágyunk, nem érdemes a feltűnően alacsony árkategóriájú darabok felé kacsingatnunk. Ugyanakkor egy komolyabb befektetés is hiábavalónak bizonyulhat, ha nem tartunk be néhány alapszabályt. A makeuseof.com összegyűjtötte, mire érdemes odafigyelnünk, hogy a fej-, illetve fülhallgatónk sokáig szolgálhasson minket:

  • A zsebekbe gyömöszölt, telefon köré csavart zsinór nem a tartósság záloga – egy fülhallgatótartó olcsó és hasznos beruházás. A csatlakozási pontok megóvásához is vásárolhatunk kiegészítőket, a zsinórokat pedig fonallal erősíthetjük meg a gubancolódás elkerülése érdekében.
  • Ha feltekerjük a zsinórt, kerüljük a csomókat, és igyekezzünk minél lazább hurkokat készíteni.
  • Sose húzzuk ki a csatlakozót a zsinórnál fogva.
  • Ugyanígy nem szerencsés a vezeték tartóssága szempontjából, ha a fejhallgató vagy a fülhallgató szabadon lóg a zsinórok végén – a súlyuktól a vezeték megnyúlhat, deformálódhat.
  • Nem érdemes alvás közben használni ezeket az eszközöket, mert öntudatlan mozgásunk során kárt tehetünk bennük.
  • Ne használjuk őket vizes közegben. Ha edzéshez is használjuk, érdemes kifejezetten erre tervezett, vízálló darabot választanunk.
Fotó: Andie712b/flickr.com
Neked ajánljuk
Mit mond el a tojások „rendszáma”? Mennyi egy „olcsó” telefon valódi ára? Az elektronikai eszközeink csapdájában Magyar okospoháré lehet a műanyagtakarékos jövő Ekkora hajó még nem ment át ezen a csatornán – videó
Tovább a forrásra: makeuseof.com
Vissza
Hírfolyam