2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

4 esküvői szokás, amivel ártasz a környezetnek

Minden menyasszony törekszik rá, hogy tökéletes legyen az esküvője. A lakodalmakhoz azonban számos olyan hagyomány és népszokás kapcsolódik, amelyek közül néhányról már tudjuk, hogy bár szép, sajnos árt a környezetnek, mivel felesleges szemetet termel, vagy szükségtelen energiafelhasználással is jár.

Konfetti és rizsszórás

Az igen kimondása után szokás rizzsel megdobálni az ifjú párt, emellett régóta divat a konfettiszórás is, ami noha látványos, nem túl környezetbarát. A nyers rizsszemek például komolyan megbetegíthetik az azokat felcsipegető madarakat. Ezek kiváltására szuper alternatívák lehetnek a virágszirmok, esetleg apró levelek, amik szintén látványosak, ráadásul környezetbarátak is. Vagy épp a szappanbuborékok, amik az esküvői fotókon is gyönyörűen mutatnak.

Fotók: Shutterstock

Repülő lufik és lampionok

Látod magad előtt, hogy amint lemegy a nap, a jókívánságokkal teletűzdelt lufikat és lampionokat égnek eresztik a vendégek? Gyönyörű látvány – a lufik azonban egyszer csak kipukkannak, és ahol leesnek, hulladékként ott is maradnak. A lampionok pedig a legszélcsendesebb napokon akár olyan szerencsétlenül is landolhatnak, hogy tüzet okozzanak. Az asztali gyertyák is gyönyörűek, a jókívánságokat pedig szóban is át lehet adni – és ugyanolyan eséllyel válnak valóra, mint azok, amiket lufiba rejtenek...

A meghívók és ültetőkártyák nem csak papírból lehetnek

Bizony. Az ültetőkártyák készülhetnek falevélből vagy kavicsból, a meghívót pedig küldhetjük elektronikusan is. Nincs postaköltség, nincs papírpazarlás, és a levelek szállításával sem fogy üzemanyag. Az interneten ráadásul már rengeteg olyan sablon létezik, melyet egyszerűen személyre szabhat bárki.

Menyasszonyi csokor a kertből

Az esküvők elmaradhatatlan kellékei a virágok, pont ezért érdemes megkérdezni a dekorációért felelős illetőt, honnan szerzi be őket, mivel érkeznek, és hogyan tartja őket frissen. Az importált vágott virág hűtéséhez plusz energia kell, a szállításhoz pedig plusz üzemanyag. Próbáljunk olyan virágkötőt találni, aki helyben termesztett virágokból vagy vadvirágokból oldja meg a dekorációt. Az asztalok díszítésére pedig a cserepes növények is tökéletesek.

Neked ajánljuk
Mi kerüljön a bevásárlókosárba? Vonzó dealek mellett a tudatos döntéseket segítő tippekkel várja a fiatalokat a Diverzum Fordulat a Sajó ügyében A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet
Tovább a forrásra: liluland.hu
Vissza
Hírfolyam