2020. július 15., Henrik , Roland
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kezdeni kéne valamit a férfiassággal...

A Forbes szerint nem véletlen, hogy a nőknél látunk környezetbarát bevásárlótáskákat, itt lenne az ideje ezért a nemi előítéleteink és hierarchiáink megszüntetésének a globális felmelegedés megakadályozásának érdekében.

A Utah State University kutatói négy másik intézménnyel közösen azt vizsgálták, hogy a különböző nemekhez tartozók viselkedése és döntései hogyan kapcsolódnak a klímaváltozáshoz. Hét kísérletet végeztek kétezer résztvevővel az USA-tól Kínáig.

A kutatók szerint azok az emberek tettek többet a környezetért – bevallásuk szerint –, akik inkább feminin identitásúnak tartották magukat.

Egy kísérletben megfigyelték, hogy azok a férfiak vásároltak kevésbé környezetbarát termékeket, akiknek két ajándékkártya közül a férfiasságot sértő – színes, virágos – képeslapot mutatták meg korábban.

Fotó: pixabay.com

Azt találták, hogy amikor a férfiak veszélyben érzik a férfiasságukat (mert nőies ajándékkártyát mutattak nekik a tudósok), akkor még inkább környezetszennyező döntéseket hoznak annak érdekében, hogy megőrizzék a nemi identitásukat.

A kutatók szerint egy rejtett, ám rendkívül fontos jelenséget sikerült feltárni, ami segíthet jobban védeni a környezetünket. Ehhez arra lenne szükség, hogy vetkőzzük le a nemi előítéleteinket és a mérgező nemi hierarchiákat.

Neked ajánljuk
Tisztaság a növények erejével Hazánkban is elindult az IKEA visszavásárlási szolgáltatása Dilemmák a műanyagmentes divat körül Balkon fanatik – Fotópályázat A körkörös gazdaság lehetőség lehet a kilábalásra
Tovább a forrásra: makronom.mandiner.hu
Vissza
Hírfolyam