2019. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egyre tudatosabbak a magyar vásárlók

Több felmérés azt mutatja, hogy a magyar vásárlók egyre tudatosabbak, sőt egyre inkább keresik a magyar termékeket, sikeresen. A V4-ek nagy sikere, hogy az EP döntése alapján kiiktatják a kettős minőségű termékeket, így a visegrádi négyek országaiba is eredeti minőségű termékek kell hogy érkezzenek.

Az Agrárminisztérium államtitkára a V4-országok nagy sikerének nevezte az Európai Parlament szerdai döntését, amellyel jóváhagyta az online piacterek átláthatóságát javító, valamint a termékek kettős minőségével szembeni hatékonyabb fellépést lehetővé tevő előírásokról szóló, uniós fogyasztóvédelmi szabályokat megerősítő megállapodást.

Illusztráció: pixabay.com

Felidézte: amikor kiderült, hogy egyes gyártók nem ugyanolyan, akár rosszabb minőségű terméket kínálnak a térségben, az volt Magyarország javaslata – a V4-ekkel összefogva –, hogy kötelező legyen jelölni a más minőséget. Az államtitkár szerint

ezen jelölés ismeretében a vásárlók választhatnak másik, jobb minőségű terméket, így egy idő után nem fogja megérni a gyártónak a kettős minőség alkalmazása.

Zsigó Róbert szerint a március 25. és április 22. közötti, a tavaszi termékek szezonális ellenőrzése bizakodásra ad okot, mert a részeredmények alapján az ellenőrzött termékek jobb minőségűek voltak, és kevesebb súlyos szabálytalanságot tártak fel az ellenőrök. Úgy tűnik, hogy az elmúlt évek munkájának köszönhetően jobban odafigyelnek arra, hogy megfelelő körülmények között, megfelelő termékeket adjanak a vásárlóknak.

Neked ajánljuk
A magyar vásárlók is vevők a zöld termékekre Fenntartható és menő: megunt ruhák új élete Érett és tudatos gesztus a nagy megmérettetés előtt Egy egész gyár is lehet karbonsemleges Zéróemissziós taxi a levegőben
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam