2019. december 13., Luca, Otília
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ezért kell elolvasni a termékcímkét

A címkézésért senki nem rajong, kivéve, ha élelmiszerről van szó – állítja az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete. A FAO szerint a címkék garanciát nyújtanak arra, hogy tudjuk, mit vásárolunk.

„Gyakran felelőtlenül elsiklunk a boltokban az élelmiszerek címkézése mellett – mondta az InfoRádióban a FAO kommunikációs munkatársa, Plántek Lea.

„Pedig a címkéken lévő információk egészségesebbé is tehetik az életünket, mivel feltüntetik rajta a tápanyagértékeket, azt, hogy milyen vitaminok, rostanyagok vannak benne, illetve mennyi kalóriát vagy telített zsírt tartalmaz”

 – hangsúlyozta. Az élelmiszer-allergiásoknak is kimondottan fontos információkkal szolgálnak a címkék. A FAO adatai szerint a fejlett országok lakosságának 10-15 százaléka szenved valamilyen ételintoleranciában, ételallergiában.

Fotó: pixabay.com

Az élelmiszercímkéket már csak a lejárati idő miatt is érdemes tanulmányozni
– emelte ki a FAO munkatársa. A gyártók vagy a fogyaszthatóságot tüntetik fel, vagy azt, meddig őrzi meg a termék a minőségét. Utóbbi esetben van még rá esély, hogy a nap lejárta után is alkalmas emberi fogyasztásra.

Az élelmiszercímkék küllemére és tartalmára nemzetközi szabályok vonatkoznak.

Neked ajánljuk
A magyar fogyasztók bíznak a környezettudatos termékekben A fenntartható higiénia vonzó Környezettudatosságból jól állunk, körültekintésből már nem annyira Tízezer tonna hulladékot és uszadékfát emeltek ki a Tiszából a kiskörei vízlépcsőnél Elismerés a zöldülésre törekvő vállalatoknak
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam