2020. július 4., Ulrik
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ezért kell elolvasni a termékcímkét

A címkézésért senki nem rajong, kivéve, ha élelmiszerről van szó – állítja az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete. A FAO szerint a címkék garanciát nyújtanak arra, hogy tudjuk, mit vásárolunk.

„Gyakran felelőtlenül elsiklunk a boltokban az élelmiszerek címkézése mellett – mondta az InfoRádióban a FAO kommunikációs munkatársa, Plántek Lea.

„Pedig a címkéken lévő információk egészségesebbé is tehetik az életünket, mivel feltüntetik rajta a tápanyagértékeket, azt, hogy milyen vitaminok, rostanyagok vannak benne, illetve mennyi kalóriát vagy telített zsírt tartalmaz”

 – hangsúlyozta. Az élelmiszer-allergiásoknak is kimondottan fontos információkkal szolgálnak a címkék. A FAO adatai szerint a fejlett országok lakosságának 10-15 százaléka szenved valamilyen ételintoleranciában, ételallergiában.

Fotó: pixabay.com

Az élelmiszercímkéket már csak a lejárati idő miatt is érdemes tanulmányozni
– emelte ki a FAO munkatársa. A gyártók vagy a fogyaszthatóságot tüntetik fel, vagy azt, meddig őrzi meg a termék a minőségét. Utóbbi esetben van még rá esély, hogy a nap lejárta után is alkalmas emberi fogyasztásra.

Az élelmiszercímkék küllemére és tartalmára nemzetközi szabályok vonatkoznak.

Neked ajánljuk
Tisztaság a növények erejével Már tízezren álltak ki a javításhoz való jog mellett Hazánkban is elindult az IKEA visszavásárlási szolgáltatása Portugáliában a szőnyegek is parafából vannak Mondj megálljt a szívószálnak (is)!
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam