2020. október 22., Előd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A magyar vásárlók is vevők a zöld termékekre

A magyarok 42 százaléka saját elmondása szerint hajlandó többet fizetni a környezettudatos termékekért, nagy részük akár 10-30 százalékkal többet is, mint egy hagyományos termékért.

Bár a rendszeresen zöld árucikkeket, szolgáltatásokat vásárlók aránya még viszonylag alacsony a lakosság körében, a 30–39 éves korosztály élére állt az ökotudatosak táborának – írja a Piac és Profit.

 A környezetbarát termékek és szolgáltatások piaca évről évre bővül, amire a magyar fogyasztói szokások is reagálnak. A GreenGo, a csak elektromos autókkal működő autómegosztó szolgáltatás által megrendelt kutatásban azt is vizsgálták, mely csoportok adják a leginkább „zöld” vásárlókat Magyarországon.

Az NRC országos reprezentatív felmérése azt mutatja, hogy a 18–59 éves lakosság közel fele, 45 százaléka legalább egyszer vásárolt valamilyen környezettudatos terméket vagy szolgáltatást az elmúlt egy évben, több mint harmaduk pedig (38%) több alkalommal is.

Érdekes adat, hogy a rendszeresen környezettudatosan beszerzők táborának több mint harmadát a 30–39 éves korosztály teszi ki, közel azonos arányban nők és férfiak. Ebben a csoportban az 50–59 évesek a második legnépesebb korosztály, utánuk pedig a 18–29 évesek következnek. A csoport több mint kétharmada városban lakik, közel negyedük Budapesten, illetve több mint felük gyermek nélküli háztartásban él.

„A kutatás alátámasztotta azt az elképzelésünket, hogy ugyan Magyarországon a gondolkodásban már megvannak az alapjai a környezettudatos vásárlásnak, a magyar vásárló továbbra is érzékeny az árra. Ezért pont a tudatosabb vásárlást nem jó, ha a szolgáltató magasabb árral »bünteti« – emelte ki Michaletzky Bálint, a GreenGo ügyvezetője.

Neked ajánljuk
Hogyan legyél környezettudatos vásárló? A bécsiek már könnyen döntenek a javíttatás mellett A klímaváltozás ugyan a közbeszédben háttérbe szorult, de kiváló befektetés maradt A klímaváltozás kapcsán az egyik kulcsszó az alkalmazkodás Így készül a házi légfrissítő gél
Tovább a forrásra: piacesprofit.hu
Vissza
Hírfolyam