2022. július 2., Ottó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Íme az ehető csomagolópapír

Mezőgazdasági hulladékból készült, alkalmas az ételek tárolására, szendvicset csomagolhatunk bele vagy zacskóként is használhatjuk – ez a Scoby, modern korunk egyik legzöldebb csomagolópapírja, amely annyira ártalmatlan, hogy akár meg is ehetjük. 

A Scoby számtalan módon felhasználható, ráadásul az ételek frissességét is megőrzi, mivel gátolja az oxigén, a víz és a mikrobák bejutását.

A különleges csomagolópapír természetes hulladékból áll, csupán két év a szavatossági ideje, viszont

nem lesz belőle szemét, hiszen komposztálható, és magától lebomlik, csakúgy, mint a zöldségek.

A Scoby csomagolópapírjába szappant is lehet tenni Fotó: MakeGrowLab

Sőt mi több, az sem baj, ha az anyag ráragad a becsomagolt ételre, és véletlenül megesszük azzal együtt, mert az emberi gyomor is képes feldolgozni.

A Scobyt egy lengyel tervező, Roza Janusz fejlesztette ki, aki szeretett volna egy olyan csomagolóanyagot létrehozni, amely  bio, újrahasznosítható, magától lebomlik, és nem szennyezi a környezetet. MakeGrowLab nevű cégével már folyamatosan gyártja a terméket, amelyet az interneten már meg is lehet rendelni

Neked ajánljuk
Tudatos használattal megnövelhető a laptopok élettartama Egyelőre kevés nőt hódítottak meg a fenntartható higiéniai termékek A Tisza-tavi PET Kupa indulói idén is felvették a harcot a szeméttel Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: szeretlekmagyarorszag.hu
Vissza
Hírfolyam