2019. november 12., Jónás, Renátó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Catering műanyag hulladék nélkül

A nyár beköszöntével eljött az esküvőszezon, a családi összejövetelek és a baráti piknikek ideje. Ebben az időszakban megnő az igény a catering szolgáltatásokra, legyen szó ételrendelésről vagy hulladékmentes piknikezésről, itthon már egyre több cég foglalkozik a környezetbarát terítékekkel és a fenntartható ételszervírozással.

Ecocatering: Műanyagmentes catering ehető terítékekkel

Az Ecocatering kizárólag környezetbarát terítékekkel dolgozik, melyeket a catering szolgáltatás nélkül, különállóan is meg lehet rendelni. A búzakorpa terítékeit például meg lehet kóstolni, de ha a tányér végül mégis megmarad, akkor is csak 30 napig, mert a komposztálható terítékek ennyi idő alatt a természetben elbomlanak

A PLA-termékek (poharak, evőeszközök, tartódobozok, fóliák) a kukorica emberi fogyasztásra nem alkalmas részéből készülnek, 100%-ban komposztálhatók, és lebomlanak, ellentétben a műanyag csomagolásokkal.

A forgalmazott termékek közül minden növényi alapanyagokból készül, így a termékkínálatban található cukornádból készült elviteles doboz és tányérok is.

A lebomló termékek kereskedelme mellett az Ecocatering ételszervírozó szolgáltatást is nyújt olyan eseményeken, melyeken a jó minőségű, válogatott alapanyagok és a környezettudatos tálalás kap szerepet.

Fotó: shutterstock.com

Szatyorbolt catering: organikus alapanyagokból készült ételek

A Szatyor cateringnél az alapanyagok nagy része a Szatyorboltból származik, ahol helyi, szezonális és organikus ételeket árulnak. 

A Szatyorbolt szellemiségének része a hulladéktermelés csökkentése, ezért szolgáltatásaikhoz csak kerámia- és üvegeszközöket használnak.

Ezeknek logisztikája és tisztítása erőforrás-igényesebb, mint eldobható társaiké, de cserébe nem keletkezik hulladék. A menüt általában a megkeresés alapján állítják össze, hiszen minden attól függ, mi érhető éppen el a szezonban, vagy miből van készletük, ezért nincs is állandó árukínálatunk.

A tevékenység során termelődött hulladékot szelektíven gyűjtik a magyar előírásoknak megfelelően, illetve a növényi hulladékot komposztálják egy budapesti közösségi kertben, ahol saját parcellájuk van.

További tippek a tudatos catering szolgáltatokról az alábbi linken találhatók.

Neked ajánljuk
Mennyi egy „olcsó” telefon valódi ára? Nem szükségszerű, hogy az új harisnya csak órákra szóljon Sikeres fiatalok egy élhető bolygón Nem csak a „világbékéért”, a tiszta tengerpartokért is tesznek a szépségkirálynők „Alkoss az esőerdőkért!” – Környezetvédelmi alkotópályázat
Tovább a forrásra: tudatosvasarlo.hu
Vissza
Hírfolyam