2021. július 30., Judit, Xénia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Catering műanyag hulladék nélkül

A nyár beköszöntével eljött az esküvőszezon, a családi összejövetelek és a baráti piknikek ideje. Ebben az időszakban megnő az igény a catering szolgáltatásokra, legyen szó ételrendelésről vagy hulladékmentes piknikezésről, itthon már egyre több cég foglalkozik a környezetbarát terítékekkel és a fenntartható ételszervírozással.

Ecocatering: Műanyagmentes catering ehető terítékekkel

Az Ecocatering kizárólag környezetbarát terítékekkel dolgozik, melyeket a catering szolgáltatás nélkül, különállóan is meg lehet rendelni. A búzakorpa terítékeit például meg lehet kóstolni, de ha a tányér végül mégis megmarad, akkor is csak 30 napig, mert a komposztálható terítékek ennyi idő alatt a természetben elbomlanak

A PLA-termékek (poharak, evőeszközök, tartódobozok, fóliák) a kukorica emberi fogyasztásra nem alkalmas részéből készülnek, 100%-ban komposztálhatók, és lebomlanak, ellentétben a műanyag csomagolásokkal.

A forgalmazott termékek közül minden növényi alapanyagokból készül, így a termékkínálatban található cukornádból készült elviteles doboz és tányérok is.

A lebomló termékek kereskedelme mellett az Ecocatering ételszervírozó szolgáltatást is nyújt olyan eseményeken, melyeken a jó minőségű, válogatott alapanyagok és a környezettudatos tálalás kap szerepet.

Fotó: shutterstock.com

Szatyorbolt catering: organikus alapanyagokból készült ételek

A Szatyor cateringnél az alapanyagok nagy része a Szatyorboltból származik, ahol helyi, szezonális és organikus ételeket árulnak. 

A Szatyorbolt szellemiségének része a hulladéktermelés csökkentése, ezért szolgáltatásaikhoz csak kerámia- és üvegeszközöket használnak.

Ezeknek logisztikája és tisztítása erőforrás-igényesebb, mint eldobható társaiké, de cserébe nem keletkezik hulladék. A menüt általában a megkeresés alapján állítják össze, hiszen minden attól függ, mi érhető éppen el a szezonban, vagy miből van készletük, ezért nincs is állandó árukínálatunk.

A tevékenység során termelődött hulladékot szelektíven gyűjtik a magyar előírásoknak megfelelően, illetve a növényi hulladékot komposztálják egy budapesti közösségi kertben, ahol saját parcellájuk van.

További tippek a tudatos catering szolgáltatokról az alábbi linken találhatók.

Neked ajánljuk
Egyre szívesebben vásárolunk helyi termékeket Nem igazán ismerik a csomagolások újrahasznosíthatóságával kapcsolatos jelöléseket a magyar vásárlók A ruhabérlés most még nem zöldmegoldás A kanadai hőhullámok ismét bebizonyították, hogy egyre gyorsuló felmelegedéssel kell számolnunk Kirívó a szárazság: szörnyű homokvihar falta fel az ősi kínai várost a Góbi sivatag szélén
Tovább a forrásra: tudatosvasarlo.hu
Vissza
Hírfolyam