2020. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Műanyagmentes július: így vásároljunk tudatosan

Nyolc évvel ezelőtt indult hódító útjára a műanyagmentes július elnevezésű  kezdeményezés, melynek alapötletével az ausztrál Plastic Free Foundation állt elő. Az akció azóta 170 országban könyvelhetett el sikereket, köztük Magyarországon is. Mutatjuk, hogyan érdemes vásárolni a plasztikmentes hónapban. 

A kezdeményes égetően fontos, hiszen

évente 300 millió tonna műanyagot termelünk globálisan, amelynek mintegy fele egyszer használatos műanyag.

A műanyagmentes július nem könnyű kihívás, hiszen felgyorsult világunkban elképesztően hozzászoktunk a plasztik által nyújtott kényelemhez. Bár egy hónapról van szó, akik becsületesen végigcsinálják, rájönnek, hogy mennyivel felszabadultabb és egészségesebb érzés a plasztikmentes lét, és a későbbiekben is készségesen alkalmazzák ezt a fajta bolygóvédő szemléletrendszert.

Az italhoz ne kérjünk szívószálat Fotó: Pixabay

Így érdemes vásárolni

  • Ne vásároljunk  PET-palackos ásványvizet! Az egyik legszükségtelenebb dolog. Az ásványvizekben egyesek szerint 22-szer annyi mikroműanyag található, mint a csapvízben.
  • Ne vásároljunk előre csomagolt élelmiszereket! Talán ez az egyik legnagyobb kihívást jelentő dolog, hisz nagyon sok üzletben nincs csemegepult. Ez viszont remek lehetőség arra, hogy felfedezzük, milyen tejboltok és hentesüzletek vannak a lakókörnyezetünkben.
  • Kérjük a saját bögrénkbe az elviteles kávét!
  • A házhoz rendelt ételt ne olyan helyről szerezzük be, ahol köztudottan műanyagba csomagolnak! Sajnos ez sem egyszerű, hiszen a legtöbb cég költséghatékonyságra hivatkozva csomagolja ételeit műanyag dobozba.
  • Ne kérjünk szívószálat!
Neked ajánljuk
Egyre több országban hódít a fordított adventi naptár A járvány alatt nem terjedt a tudatos vásárlás Elgondolkodtató csecsebecsékkel tehetünk a beporzókért Rengeteg szemetet szállítottak el ősszel az erdőkből A régi festmények nemcsak a kurátorok, de a klímatudósok szívét is megdobogtatják
Tovább a forrásra: korkorosgazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam