2020. július 15., Henrik , Roland
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vízlelőhellyé váltak Magyarország felelős vendéglátóhelyei

A Műanyagmentes júliussal párhuzamosan – és ahhoz szorosan kapcsolódva – elindult a (V)ízlelőhely-kampány. A mozgalomhoz több vendéglátóegység is csatlakozott: ezeken a helyeken teljesen ingyen feltölthetjük a kulacsunkat. 

A kampány mögött a BWT víztisztító technológiával foglalkozó cég áll, a mozgalomhoz elsőként a BWT azon vendéglátóipari partnerei csatlakoztak, akiknél a minőségi kávéélmény miatt már alapból elérhető volt a kávéra optimalizált BWT szűrt víz. Ma már egyre nagyobb trend, hogy a gasztronómiai helyek konkrét lépéseket tesznek a környezetvédelemért, így

nem volt kérdés, hogy ezek a kávézók és éttermek felajánlják szűrt vizüket azoknak, akik kulaccsal térnek be hozzájuk.

A kampány amellett, hogy felhívja a figyelmet a folyadékbevitel fontosságára és a környezetvédelemre, a helyi vízkészletek felhasználását is támogatja. Ha kulacsot hordunk magunknál, illetve szűrt vizet fogyasztunk, azzal máris rengeteget teszünk a környezetünkért, hiszen műanyaghulladék megvásárlása nélkül juthatunk friss és egészséges ivóvízhez. 

Vízlelőhellyé váltak Magyarország felelős vendéglátóhelyei Fotó: vizlelohely.hu

Itt vannak a (V)ízlelelőhelyek

Egy telefonra letölthető applikáció segítségével megnézhetjük, hogy melyik (V)ízlelőhely található éppen a legközelebb hozzánk.

Az országos kezdeményezésben részt vevő partnerekhez bármikor betérhetünk szűrt vízért,

minden újratöltésért pont jár. Ráadásul az appon keresztül még a vízfogyasztásunkat is nyomon követhetjük (és persze azt is, hogy az újfajta szemlélettel hány műanyag palacktól óvtuk meg a környezetünket). 

A környezet védelmén kívül más nemes ügyet is támogatnak a (V)ízlelőhelyek megálmodói. Minden egyes feltöltés 1 forinttal segíti a Lámpás ’92 Alapítványt, amely több száz fogyatékkal élő embertársunk életét könnyíti meg.

A kezdeményezésben bárki részt vehet, ehhez két dolog szükséges. Az egyik, hogy utántöltést kérni csak akkor tudunk, ha saját kulaccsal érkezünk az adott (V)ízlelőhelyre, a másik pedig az, hogy le kell töltenünk a (V)ízlelőhely-kampány applikációját. Ha ezt megtettük, indulhat az utántöltés, várnak mindannyiunkat a (V)ízlelőhelyek!

  • Az applikációt innen lehet letölteni.
Neked ajánljuk
A használt ruha már nem ciki – egyenesen sikk Dilemmák a műanyagmentes divat körül Tudta? Tunéziában emberek százainak biztosít ivóvizet egy magyar találmány Balkon fanatik – Fotópályázat A körkörös gazdaság lehetőség lehet a kilábalásra
Tovább a forrásra: izeselet.hu
Vissza
Hírfolyam