2020. február 25., Géza
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

230 millióan vettek részt a műanyagmentes július kihívásban

Valószínűleg mindenki hallott a Plastic Free July, azaz a műanyagmentes július kihívásról, melynek idén is az volt a lényege, hogy egy teljes hónapon át egyáltalán ne vásároljunk és használjunk műanyagokat. A kihívás sikeresnek bizonyult, idén több mint 230 millióan csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Tudva, hogy a műanyag akár 1000 évig sem bomlik le, és hogy az évente megtermelt 300 millió tonna műanyaghulladék mintegy fele egyszer használatos műanyag, amelyet hiába dobunk ki villámgyorsan, mégis évszázadokig szennyezi a Földet, a kihívásnak komoly jelentősége volt.

Fotó: facebook.com/PlasticFreeJuly

Július közben el is telt, a szervezők pedig a hivatalos Facebook-oldalukon közölték, hogy idén 230 millióan csatlakoztak a kezdeményezéshez, melynek célja a műanyagmentes világ megteremtése. Ez már csak azért is óriási eredmény, mert tavaly 177 országból mindössze 3,4 millióan vettek részt az akcióban.

Neked ajánljuk
Petíció a hulladékmentes vásárlásért Sampon helyett válaszd a hajmosó szappant! Jöhet a visszaváltható ásványvíz? Klímakatasztrófára figyelmeztet a JP Morgan Méltatlanul bánunk a szerves hulladékkal
Tovább a forrásra: sokszinuvidek.24.hu
Vissza
Hírfolyam