2019. augusztus 26., Izsó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöld Blokk – csomagolásmentes bolt Pécsett

Oldalunkon többször beszámoltunk már a Budapesten nyílt csomagolásmentes boltokról, azonban a baranyai Zöld Blokk üzlete Pécsett is felvette a harcot a műanyagszennyezés ellen. A kimért termékek nagy része Pécs környéki termelőktől származik, így a bolt a helyi kistermelőket is támogatja.

Luffatökből készült szivacs, bambusz evőeszközkészlet, helyi kézműves vászontáskák – csak néhány termék azok közül, melyekkel a Zöld Blokk hadat üzent a felesleges csomagolóanyagoknak és a műanyagoknak.

Fotó: facebook.com/zoldblokk

A Zöld Blokk visszatérő vásárlói jól tudják, hogy vászonszatyrot, üres üvegtégelyt vagy kisebb dobozt mindenképpen érdemes magukkal vinni a boltba.

A kimért magvak, száraztészták, olajok, gyógyteák és a termelői méz is Pécs környéki termelőktől származnak.

Az élelmiszerek mellett természetes kozmetikumok, kézműves babaholmik és más, helyi termékek megvásárlásával is az itt élő közösséget támogatja az üzlet vevőköre.

Neked ajánljuk
Környezettudatos hazai webshopok Green guide Budapest – zöld útmutató egy fenntarthatóbb városhoz Így csempéssz egy kis természetet a fürdőszobádba Afrika válhat a méztermelés fellegvárává Van remény a korallok megmentésére (videóval)
Tovább a forrásra: sokszinuvidek.24.hu
Vissza
Hírfolyam