2021. január 16., Gusztáv
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöld Blokk – csomagolásmentes bolt Pécsett

Oldalunkon többször beszámoltunk már a Budapesten nyílt csomagolásmentes boltokról, azonban a baranyai Zöld Blokk üzlete Pécsett is felvette a harcot a műanyagszennyezés ellen. A kimért termékek nagy része Pécs környéki termelőktől származik, így a bolt a helyi kistermelőket is támogatja.

Luffatökből készült szivacs, bambusz evőeszközkészlet, helyi kézműves vászontáskák – csak néhány termék azok közül, melyekkel a Zöld Blokk hadat üzent a felesleges csomagolóanyagoknak és a műanyagoknak.

Fotó: facebook.com/zoldblokk

A Zöld Blokk visszatérő vásárlói jól tudják, hogy vászonszatyrot, üres üvegtégelyt vagy kisebb dobozt mindenképpen érdemes magukkal vinni a boltba.

A kimért magvak, száraztészták, olajok, gyógyteák és a termelői méz is Pécs környéki termelőktől származnak.

Az élelmiszerek mellett természetes kozmetikumok, kézműves babaholmik és más, helyi termékek megvásárlásával is az itt élő közösséget támogatja az üzlet vevőköre.

Neked ajánljuk
A zöldbefektetések nem csak a klímára nézve kedvezőek Fokhagyma: vírusölő, immunerősítő, méregtelenítő A környezettudatos háztetők a pénztárcánknak és a környezetnek is hasznára válnak A klímaváltozás témája 2020-ban is sokat hozott azoknak, akik hittek benne Védőeszközöket adományozott a Servier
Tovább a forrásra: sokszinuvidek.24.hu
Vissza
Hírfolyam