2020. február 20., Aladár, Álmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöld Blokk – csomagolásmentes bolt Pécsett

Oldalunkon többször beszámoltunk már a Budapesten nyílt csomagolásmentes boltokról, azonban a baranyai Zöld Blokk üzlete Pécsett is felvette a harcot a műanyagszennyezés ellen. A kimért termékek nagy része Pécs környéki termelőktől származik, így a bolt a helyi kistermelőket is támogatja.

Luffatökből készült szivacs, bambusz evőeszközkészlet, helyi kézműves vászontáskák – csak néhány termék azok közül, melyekkel a Zöld Blokk hadat üzent a felesleges csomagolóanyagoknak és a műanyagoknak.

Fotó: facebook.com/zoldblokk

A Zöld Blokk visszatérő vásárlói jól tudják, hogy vászonszatyrot, üres üvegtégelyt vagy kisebb dobozt mindenképpen érdemes magukkal vinni a boltba.

A kimért magvak, száraztészták, olajok, gyógyteák és a termelői méz is Pécs környéki termelőktől származnak.

Az élelmiszerek mellett természetes kozmetikumok, kézműves babaholmik és más, helyi termékek megvásárlásával is az itt élő közösséget támogatja az üzlet vevőköre.

Neked ajánljuk
Petíció a hulladékmentes vásárlásért Sampon helyett válaszd a hajmosó szappant! Nem minden zöld, amiről azt ígérik Zavarja a városból kiköltözőket, ezért törvénybe iktatják a vidéki szagokat és hangokat (videóval) Sok vállalatnak csak a szája nagy – a környezeti lábnyoma nem csökken
Tovább a forrásra: sokszinuvidek.24.hu
Vissza
Hírfolyam