2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Papír szívószálakat vezet be a Tetra Pak Európában

Papír szívószálakat vezet be a Tetra Pak Európában, ezzel az első italoskarton-gyártó cég a régióban, amely könnyen lebomló szívószálakat biztosít termékei mellé. A vállalat bejelentette azt is, hogy a jövőben nyilvánosságra fogják hozni a papír szívószálak fejlesztésével kapcsolatos újításaikat.

Adolfo Orive, a Tetra Pak elnök-vezérigazgatója elmondta: „Örülünk, hogy olyan papír szívószálat fejlesztettünk ki, amely nemcsak hogy használható, de a nemzetközi élelmiszer-biztonsági előírásoknak is megfelel.

Ez fontos lépés azon célunk felé, hogy teljes egészében növényi alapanyagból készülő csomagolást gyárthassunk, ami hozzájárul az alacsony szén-dioxid-kibocsátású körkörös gazdasághoz.

Az új papír szívószál – mely FSC™ tanúsított papírból készül, és a csomagolás többi részével együtt újrahasznosítható – egyelőre két kisebb méretű italoskarton, a Tetra Brik® Aseptic 200 Base és a Tetra Brik® Aseptic 200 Base Crystal esetében lesz elérhető, amelyeket elsősorban gyermekeknek szánt tej- és italtermékekhez használnak.

Fotó: tetrapak.com

„Fontos döntést hoztunk meg a papír szívószálaink szabadalmaztatásával kapcsolatban:

nyilvánosságra hozzuk az eszközeinkkel és felhasznált anyagainkkal kapcsolatos fejlesztéseinket.

Ahhoz ugyanis, hogy az iparág elérje azon közös célját, hogy az alacsony szén-dioxid-kibocsátású körkörös gazdaság felé haladjon, a papír szívószálak teljes forrásának gyorsan bővülnie és növekednie kell. Arra bátorítjuk az összes beszállítót és az ügyfeleket, hogy használják fel tudásunkat, és együttes erővel a lehető leggyorsabban növeljük a termelést” – tette hozzá Kinga Sieradzon, a Tetra Pak Magyarországot, Csehországot, Szlovákiát és Lengyelországot magában foglaló Poland & Danube vállalatcsoport vezérigazgatója.

A Tetra Pak tervei közt szerepelnek olyan további fejlesztések is, mint az odacsatolt kupak és a dobozba épített italadagolók. E célból a vállalat mozgósította a fejlesztési és ellátási lánc csapatait, és további forrásokat biztosít ezeknek a kiemelten fontos terveknek a megvalósításához.

Neked ajánljuk
Klímabarát sajttal rukkolt elő a Lidl Zöldebben gondolkodunk a járvány hatására Mi vár a papírra az út végén? Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt
Tovább a forrásra: dontwasteit.hu
Vissza
Hírfolyam