2020. augusztus 6., Berta, Bettina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A strandolóknak is fontos a környezettudatosság

Tízből kilenc magyar internetező szívesen venné, ha a strandokon elérhetőek lennének környezetbarát eszközök (pl. kulacsok, poharak, táskák), 45 százalékuk pedig akár fizetne is ezekért – derül ki a Jófogás környezettudatos strandolási szokásokat vizsgáló online felméréséből. 

A kérdésekre összesen 14 422 Jófogás-felhasználó adott választ.  A 2019 júliusában végzett felmérés eredményei szerint a megkérdezett strandolók 96%-a fontosnak tartja a környezetvédelmet. Ez többnyire (67%) a szelektív hulladékgyűjtők tudatos használatában nyilvánul meg, de vannak, akik már újratölthető kulacsokkal helyettesítik a PET-palackokat (18%), illetve 13-13%-os arányban olyanok is, akik egyáltalán nem szemetelnek strandokon, vagy inkább nem étkeznek olyan helyen, ahol csak műanyag tányér, evőeszköz vagy szívószál kapható.

Fotó: shutterstock.com

Bár a legtöbben azt vallják, törődnek a természetvédelemmel, a válaszadók 16%-a a környezetkímélő megoldások és eszközök magasabb árát tartja gátló tényezőnek, míg a megkérdezettek csaknem egynegyede úgy gondolja, hogy egyedül nem tud eleget tenni a természet megóvásáért. A Jófogás mindezeket figyelembe véve is fontosnak tartja megmutatni a magyar fogyasztóknak, hogy

a környezetbarát megoldások könnyen és megfizethetően is elérhetőek – akár másodkézből, amivel a Földet is óvhatjuk.

Varju Lilla, a Jófogást üzemeltető Adevinta Classified Media Hungary marketingigazgatója kiemelte, hogy a Jófogás már második éve végzi a túlfogyasztás világnapján, idén július 29-én publikált „Secondhand hatás” kutatását a környezetvédelem és a fenntarthatóság területén.

Az utóbbi két évben a Jófogás felhasználói évente 200 000 tonna szén-dioxidtól óvták meg a Földet csak azzal, hogy használt termékeket adtak és vettek az oldalon.

A felméréssel is arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy nemcsak anyagi megfontolásból érdemes az oldalon adni és venni, hanem környezettudatos szempontból is. Ezeket a termékeket ugyanis nem kell újra legyártani, nem kell leselejtezni, így az ezekből az eljárásokból adódó szén-dioxid-kibocsátástól megóvhatjuk a Földet.

Neked ajánljuk
Megint kiváló a Balaton vízminősége Így készíthetsz környezetbarát körömlakkot Zöldülnek a városok, és ehhez kellett a koronavírus Rangos díjat nyert a pitypangból készült kerékpár-gumiabroncs Egyetlen napijeggyel bejárhatjuk az egész Dunakanyart
Tovább a forrásra: dontwasteit.hu
Vissza
Hírfolyam