2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy jóságos banya gyümölcsei

Dencsháza egy 560 fős falu Baranya megyében, a Szigetvári járásban. A festői környezetben elterülő faluban működik a Banyaerdő üzeme, ahol a társadalmi és a természeti környezet iránti felelősséggel dolgozzák fel a környező erdőkből és mezőkről származó, kiváló minőségű alapanyagokat.

A Banyaerdő idényre jellemző gombákat, bogyós gyümölcsöket, zamatos szárítmányokat, különleges fűszerolajokat és izgalmas fűszersókat kínál vásárlóinak, amelyek hamarosan webshopjukban is elérhetővé válnak.

A Banyaerdő termékeinek lelkét jelentő alapanyagok, a vadon termő növények és gombák a Dencsháza környéki erdőkben és mezőkön kerülnek begyűjtésre, kisebb részük pedig a feldolgozóüzem kertjében terem meg.

A kívülről beszerzett alapanyagok esetében a vállalkozás kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a legjobb minőségű, felelős forrásból származó élelmiszereket használja. Céljuk, hogy egy-két éven belül biominősítést szerezzenek a termékeik, így már a kezdetektől úgy állítják elő őket, hogy megfeleljenek a szigorú kritériumoknak.

Fotó: Banyaerdő/facebook.com

A csomagolást és a forgalmazást a hulladékmentesség elveit szem előtt tartva végzi a társadalmi vállalkozás: a legtöbb termék csomagolása üveg, a kiürült csomagolásokat visszaveszik és újra felhasználják, szárított termékeik pedig lebomló, komposztálható celofánba kerülnek.

A vállalkozás munkatársai zömmel olyan hátrányos helyzetben élő emberek, akik számára különösen sokat jelent a korrekt bérezés, a kiszámítható, hosszú távú munkahely, a megfelelő munkakörülmények és a családbarát működés.

Az  Európai Unió Európai Szociális Alapja, illetve az Új Széchenyi Terv támogatása lehetővé teszi, hogy a kisüzem hosszú távon stabilan működő vállalattá váljon, és mintául szolgáljon a hasonló problémákkal küzdő térségeknek.

A vásárlási lehetőséget biztosító aktuális vásárokról, rendezvényekről a Banyaerdő Facebook-oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

Neked ajánljuk
Mi kerüljön a bevásárlókosárba? Vonzó dealek mellett a tudatos döntéseket segítő tippekkel várja a fiatalokat a Diverzum Tudatos használattal megnövelhető a laptopok élettartama A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet
Tovább a forrásra: banyaerdo.hu
Vissza
Hírfolyam