2020. október 29., Nárcisz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az online vásárlás is lehet fenntartható

Kutatások bizonyítják, hogy az internetes vásárlás elterjedése nem csökkentette az autóhasználatot. A megspórolt időben is útra kelünk, csak nem a bolt, hanem a mozi vagy egy étterem felé vesszük az irányt. És ehhez jön hozzá a futárcégek károsanyag-kibocsátása...

Bár az e-kereskedelem hajnalán sokan azzal érveltek, az emberek majd kevesebbet autóznak az egyes árucikkek beszerzéséhez, egy delaware-i környezetvédelmi kutatócsoport elemzése alapján a járművek az online vásárlások elszaporodásával is ugyanúgy csúcsra vannak járatva.

Az Éva Magazin összegyűjtött néhány tippet, amelyekkel megfontoltabban dönthetsz a vásárlás ideális módjáról, és online beszerzéseid ökológiai lábnyomát is csökkentheted:

  • Vásárlás előtt tedd fel magadnak a kérdést: a terméket nem tudnád esetleg egy közeli boltból is beszerezni, ahová gyalog vagy biciklivel is el tudsz jutni?
  • Lehetőleg egy helyről, egy webshopból szerezz be mindent, vond össze a rendeléseidet. Ne aprózd szét a dolgokat kisebb árkedvezmények reményében.
  • Álljatok össze többen, rendeljetek csoportosan.
  • Ha van rá lehetőség, olyan webshopból rendelj, ahol egyértelműen fel van tüntetve, milyen csomagolásban adják fel a termékeket, kerüld a túlcsomagolt árukat.
  • Ne válaszd az extra rövid kiszállítási időt, így a futárcégek nagyobb eséllyel tudják teljes kihasználtsággal útnak indítani a járműveiket.
  • Gondoskodj róla, hogy legyen valaki otthon, vagy időben mondd le a kiszállítást  – ne kelljen a futárnak többször megtennie ugyanazt az utat.
Fotó: pixabay.com
Neked ajánljuk
Hogyan legyél környezettudatos vásárló? Tudatos ruhamárkák az etikus divat kedvelőinek Több 10 millió forintos beruházással csökkenti ökológiai lábnyomát Magyarország vezető higiéniaipapír-gyártója Ösztöndíjprogram környezettudatos egyetemistáknak Pályázat autóbusztöltő berendezések gyártóinak és forgalmazóinak
Tovább a forrásra: evamagazin.hu
Vissza
Hírfolyam