2020. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Közösségi összefogás a hulladékmentes bevásárlásokért

Telkiben már azoknak sem kell ráfanyalodniuk a műanyag zacskókra, akik otthon felejtik a bevásárlószatyrukat – nekik segít a szatyorpont!

A Szatyorkölcsönző kiváló példája annak, hogyan tehet egyetlen ember is sokat a közért, ha környezettudatosan gondolkodik – mutat rá a 24.hu beszámolója.

Lehoczki Erzsébet 2013-ban végzett a MOME fémműves formatervező szakán, előtte kijárta az ezüstművesképzést, végül cizellőrként végzett. Okleveles protokoll-ügyintéző, megrögzött horgoló, hobbifotós és szakács, és két „Kisborz” édesanyja, a „Kissing Badgers” márka megalkotója. 

A fiatal anyuka gyakran kapta magát azon, mikor a gyerekek mellett szükséges számtalan holmival útnak indult, hogy éppen a bevásárlószatyrot felejtette otthon. Persze minden boltban akad műanyag szatyor bőséggel. Ám Erzsébet már az egyetemen is a környezettudatos gondolkodásmód híve volt, így megoldást keresett erre a sokakat érintő kellemetlenségre.

Ekkor született meg benne a szatyorpont létrehozásának az ötlete, amit értelemszerűen a helyi szupermarketek pultjainál helyeznek el.

Fotó: Kissing Badgers/facebook.com

A kezdeményezés gyors kivitelezése és a nyitottság annak is köszönhető volt a faluban, hogy korábban, 5-6 évvel azelőtt már működött itt egy ilyen szatyorpont, ráadásul megmaradt a tábla és a vesszőkosár is, amibe beletették az otthonról összegyűjtött, fölösleges vászonszatyrokat az emberek. 

Fontos, hogy tudjuk, a vászonszatyrok gyártása jobban megterheli a környezetet, mint a műanyag zacskóké. Ezért ne vásároljanak újat, hanem használják a már meglévőket – húzta alá a kezdeményezés jelentőségének érzékeltetésére Lehoczki Erzsébet. 

Neked ajánljuk
Te milyen fogyasztó vagy? Te milyen fogyasztó vagy? Mit tegyek? Mit vegyek? Mit egyek? – tanulmányi verseny középiskolásoknak Kreatív alkotások vécépapír-gurigából Kaliforniában 2035-től csak tisztán elektromos autókat lehetne forgalmazni
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam