Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 10., Zsolt
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Na nem első kézből, de mindenki tudja: másodkézből vásárolni jó döntés!

Hiába minden erőfeszítésünk a hulladékok megfelelő kezeléséért, ha a fogyasztási és termelési szokásainkon nem változtatunk. Kevesebb új holmit kellene gyártanunk, és mindent meg kéne tennünk azért, hogy a meglévők a lehető legtovább használatban maradjanak.

A Bien összegyűjtött néhány termékcsoportot, amelyek esetében első körben mindig érdemes a használt darabok beszerzését fontolóra venni:

Könyvek

Mindegy, hányszor olvasták már, a könyvekből nem fog kikopni a betű. Esetleg tankönyvek esetében érdemes lehet megfontolni a friss kiadás beszerzését, mert az oldalszám vagy a feladatok számozása eltérő lehet. Verses könyvek, regények, képregények beszerzése azonban mindenképpen antikváriumból ajánlott, de még jobb, ha beiratkozunk egy könyvtárba!

Gyerekruhák

Minden szülő tudja, hogy egy kisgyerek szekrényében vannak olyan darabok, amiket azelőtt kinő, hogy egyszer is felvette volna őket. Érdemes belépni anyukás Facebook-csoportokba, vagy felkeresni a börzéket, mert sokszor szó szerint pár forintért szerezhetjük meg használtan, de mégis gyakorlatilag teljesen újan a pénzügyi és környezeti értelemben is igencsak drága apró holmikat. 

Fotó: Airman 1st Class Aaron Montoya/U.S. Air Force photo

Játékok

A játékokat is sokkal környezettudatosabb és költséghatékonyabb használtan beszerezni. Hiszen a műanyag sok száz év alatt sem bomlik le, ellenben remekül fertőtleníthető! De nem csak a gyereknek, magunknak is érdemes használtan venni a társasjátékot, kártyajátékot vagy a hobbinkhoz szükséges eszközöket.

Bútordarabok

Könnyen tisztítható bútordarabokat nagyon jó ötlet használtan venni. Könyvespolcok, étkezők, dohányzóasztalok, íróasztal, előszobabútor vagy komód, mind-mind kapható használtan. Némi kézügyességgel a használtan vett bútort akár magunk is felújíthatjuk, így még olcsóbban juthatunk hozzá, és teljesen egyedi darabra is szert tehetünk.

Neked ajánljuk
Most különösen fontos – vegyél hazait! A telefonok javíthatóságáért küzd az EU „Pánikmentesítő” Facebook-kampány a vírustalan olasz zöldség mellett Ember- és környezetkímélő kertgazdálkodás 3. – Ültetés a mélymulcsba A focisták is összefogtak a járvány ellen
Tovább a forrásra: bien.hu
Vissza
Hírfolyam