2020. szeptember 24., Gellért, Mercédesz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Apró lépésekkel segít zöldülni a dm

Mit tehetünk, ha a fenntarthatóságot szeretnénk beépíteni a mindennapok gyakorlatába? A dm ősszel „Kezdd kicsiben!” felhívással edukációs programot és közösségi kihívást indít, hogy felhívja a figyelmet azokra a kis lépésekre, amelyeket a hétköznapokban megtehetünk.

A dm döntési folyamataiban fontos szerepe van a fenntarthatóságnak, de a vállalat nem csak saját folyamatainak zöldítésén munkálkodik, felelősséget érez abban is, hogy felhívja a vásárlók figyelmét, apró döntéseik és választásaik is jelentőséggel bírnak  – írja a Trade Magazin.

A vállalat ezért 2019 októberében edukációs programot és egy Facebook-kihívást indít, amelynek fókuszában a pozitív cselekvési minták állnak.

A fenntartható hétköznapokhoz és a Facebook-kihívások teljesítéséhez Nagy Réka Ökoanyutól kapnak tippeket azok, akik csatlakoznak a dm csoportjához.

A dm a résztvevőket az egyéni elköteleződésen túl is szeretné motiválni: minden csatlakozó személy után 100 forinttal támogatnak egy környezetvédelmi kezdeményezést, a 2020-as Tiszai PET Kupát Fotó: dm.hu

Talán ritkán gondolunk arra, hogy mi közük lehet a natúrkozmetikumoknak a planktonokhoz, vagy hogy egy-egy utántöltő megvásárlásával hány százalék felesleges csomagolást spórolhatunk meg.

Pedig már azzal is sokat tehetünk, ha kipróbálunk egy környezetbarát tisztítószert, ha mindig magunknál tartunk egy bevásárlótáskát, és ha megnézzük, hogy a kiválasztott termék csomagolása újrahasznosított-e, vagy a hozzá felhasznált papír honnan származik.

A dm a weboldalán külön menüpontban ad tippeket a fenntartható hétköznapokhoz, s mutatja meg, mely termékeit alakította át a fenntarthatósági szempontok mentén, milyen kezdeményezéseket tett a témában. A pozitív minták, ötletek terén a programban az Élelmiszerbankkal is együttműködik a drogéria. 

Fotó: dm.hu
Neked ajánljuk
Te milyen fogyasztó vagy? Fenntarthatóan szeretnél öltözködni? Ezeket a kérdéseket tedd fel magadnak vásárlás előtt! Nemzetközi zöld programot indít a Garnier Állami támogatás az elektromos rásegítésű kerékpárokra Egyre kevesebb a jég az Északi-sarkkörön
Tovább a forrásra: trademagazin.hu
Vissza
Hírfolyam