2021. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tiszta sor: a környezetbarát mosószerek is hatásosak

Valóban csak a szintetikus mosószerek bánnak el a makacs szennyeződésekkel? Ami környezettudatos, valóban gyenge hatékonyságú? – ezekre a kérdésekre kereste a választ az a nagy összehasonlító termékteszt, amelyet a Sansin megbízásából végzett el az ÉMI-TÜV SÜD piacvezető tanúsító cég.

A Sansin megbízásából készített összehasonlító termékteszt egy átlagos, automata mosógép 40 fokos normál mosási programjának használatával vizsgálta, hogyan birkóznak meg a szintetikus és az ökomosószerek a makacsabb foltokkal – írja a Femcafe.

Többek között vérrel, tintával, olívaolajjal, vörösborral, kőolajszármazékkal és kakaóval szennyezett textileket kellett tisztítaniuk a különféle mosószereknek úgy, hogy közben az anyag se veszítsen színtartó képességéből. 

A teszt 8 kategóriájából csupán 4-ben bizonyult hatékonyabbnak a szintetikus mosószer, mégpedig a vér-, a kakaó-, a tinta- és kénszennyeződés tisztítása esetében. Szignifikáns lemaradást azonban ezekben a kategóriákban sem mutatnak az organikus, környezetkímélő mosószerek. A további 4 kategóriában, a szén-, a kőolaj-, a klór- vagy a vörösborfolt tisztításában pedig felül is múlják a szintetikus terméket.

Nem kell tartani a mosás eredményétől Fotó: pixabay.com

A hagyományos mosószerekkel az a legnagyobb probléma, hogy számos esetben tartalmaznak környezetszennyező és egészségügyi kockázatot jelentő összetevőket, amelyek nemcsak bőrünkre, egészségünkre ártalmasak, hanem a szennyvízzel az élővilágba jutva a természetet is károsítják. Ráadásul csomagolásuk a legtöbb esetben nem újrahasznosítható, és veszélyes hulladéknak számít.

A teszteredmények azonban igazolják, hogy

manapság már nem kell kompromisszumot kötnünk tisztaság és környezetvédelem között, a környezetbarát mosószerek is megfelelő hatékonysággal látják el feladatukat.

Körültekintő termékválasztással nemcsak ruháink tisztaságát őrizhetjük meg, de családunk és Földünk egészségét is.

Neked ajánljuk
Valóban környezetbarát választás az organikus hús? Dánia mutatja az utat a klímabarát élelmiszer-választáshoz Az erdőktől a gardróbokig – új ösvényeken a fenntartható divat felé Kiket gazdagítanak a tengerekből származó értékek? Hatezer maszkot kapott Szirmabesenyő
Tovább a forrásra: femcafe.hu
Vissza
Hírfolyam