2020. október 27., Szabina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tiszta sor: a környezetbarát mosószerek is hatásosak

Valóban csak a szintetikus mosószerek bánnak el a makacs szennyeződésekkel? Ami környezettudatos, valóban gyenge hatékonyságú? – ezekre a kérdésekre kereste a választ az a nagy összehasonlító termékteszt, amelyet a Sansin megbízásából végzett el az ÉMI-TÜV SÜD piacvezető tanúsító cég.

A Sansin megbízásából készített összehasonlító termékteszt egy átlagos, automata mosógép 40 fokos normál mosási programjának használatával vizsgálta, hogyan birkóznak meg a szintetikus és az ökomosószerek a makacsabb foltokkal – írja a Femcafe.

Többek között vérrel, tintával, olívaolajjal, vörösborral, kőolajszármazékkal és kakaóval szennyezett textileket kellett tisztítaniuk a különféle mosószereknek úgy, hogy közben az anyag se veszítsen színtartó képességéből. 

A teszt 8 kategóriájából csupán 4-ben bizonyult hatékonyabbnak a szintetikus mosószer, mégpedig a vér-, a kakaó-, a tinta- és kénszennyeződés tisztítása esetében. Szignifikáns lemaradást azonban ezekben a kategóriákban sem mutatnak az organikus, környezetkímélő mosószerek. A további 4 kategóriában, a szén-, a kőolaj-, a klór- vagy a vörösborfolt tisztításában pedig felül is múlják a szintetikus terméket.

Nem kell tartani a mosás eredményétől Fotó: pixabay.com

A hagyományos mosószerekkel az a legnagyobb probléma, hogy számos esetben tartalmaznak környezetszennyező és egészségügyi kockázatot jelentő összetevőket, amelyek nemcsak bőrünkre, egészségünkre ártalmasak, hanem a szennyvízzel az élővilágba jutva a természetet is károsítják. Ráadásul csomagolásuk a legtöbb esetben nem újrahasznosítható, és veszélyes hulladéknak számít.

A teszteredmények azonban igazolják, hogy

manapság már nem kell kompromisszumot kötnünk tisztaság és környezetvédelem között, a környezetbarát mosószerek is megfelelő hatékonysággal látják el feladatukat.

Körültekintő termékválasztással nemcsak ruháink tisztaságát őrizhetjük meg, de családunk és Földünk egészségét is.

Neked ajánljuk
Terjed a környezettudatos vásárlás A javítás pártjára áll a Mountex Külön címkékkel segíti a fenntarthatóbb vásárlást az Amazon Újra Nyíregyházán Európa legnagyobb afrikai elefántja (képgalériával) Egyre inkább sújtja Afrikát az éghajlatváltozás
Tovább a forrásra: femcafe.hu
Vissza
Hírfolyam