2021. április 13., Ida
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az újrahasznosított csomagolópapír a környezetnek is ajándék

A brit családok nagy része (ahogy a magyarok is) nyomtatott és fényes papírba csomagolja a karácsonyi ajándékokat, melyek szinte mindegyike tartalmaz műanyagot. A szigetország egyik vezető hulladékkezelő cége szerint újrahasznosított papírba kellene ezentúl az ajándékokat csomagolni.

A Business Waste hulladékkezelő 1100 családot kérdezett meg karácsonyi szokásaikról. Az adatokból kitűnt, hogy az ünnepi időszakban hatalmas mennyiségű, nem újrahasznosított műanyaghulladék keletkezik a háztartásokban – írja a Reuters nyomán az Origo.

Decemberben csak a szigetországban annyi csomagolópapír végzi a kukában, ami kiterítve 360 ezer kilométert tenne ki, vagyis csaknem elérne a Holdig – ráadásul a legtöbb ajándékcsomagoló tartalmaz némi műanyagot, hogy fényes legyen a felülete.

„Az ünnepi szezonban több műanyaghulladék keletkezik, mint az év bármely szakában, aminek nagy része hulladéklerakókba kerül, vagy elégetik. Mindez borzalmas pénz-, erőforrás- és energiapazarlás” – összegezte Mark Hall, a Business Waste szóvivője, hozzátéve, hogy a nyomtatott karácsonyi csomagolópapír helyett újrahasznosított csomagolót vagy sima barna papírt érdemes használni.

Ha nem akarunk lemondani a csomagolásról, válasszunk könnyen újrahasznosítható papírt, és kerüljük a ragasztószalag használatát Fotó: pxhere.com
Neked ajánljuk
Házhoz jön a piac A Media Markt és a Tudatos Vásárlók egyesülete segítségével könnyebben találhatunk rá a tartós termékekre Március 15-e nem csak a forradalom emlékezetéről, a fenntartható vásárlásról is szólt Több ezren vettek részt Szerbiában egy környezetvédelmi tüntetésen Kicsiben is bele lehet vágni az ökogazdálkodásba
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam