Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 7., Herman
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ha nem megy az önmegtartóztatás, legalább legyen zöldebb a fekete péntek

November utolsó péntekjén minden évben megőrül az ország, és az emberek a „fekete péntekre” hivatkozva sokszor a gazdasági és a környezeti észszerűséget is félredobva vásárolnak. Ha mindenképp mostanra időzítenél egy elkerülhetetlen beszerzést, a webshopok között ne csak az áraik, hanem a csomagolással, szállítással kapcsolatos hozzáállásuk alapján is válogass. 

A mérlegeléshez jó támpontot jelenthet a budapesti Corvinus Egyetem legújabb tanulmánya, amely a hazai csomagküldő megoldások károsanyag-kibocsátását vetette össze – írja a Profit Line.

A szakértők megállapították, hogy az egy küldeményre jutó szén-dioxid- kibocsátás a csomagautomatás kézbesítés esetében a legalacsonyabb, míg a házhoz történő csomagkézbesítés átlagban a legmegterhelőbb a környezetre nézve.

A tanulmány arra is felhívja a figyelmet, hogy a legtöbb csomagküldő cég „háztól házig” szolgáltatást nyújt, akár többször is megismételve a kiszállítást abban az esetben, ha a címzett nem tudja átvenni a csomagot, ezzel tovább terhelve környezetünket.

Fotó: Artem Beliaikin/flickr.com
Neked ajánljuk
Az alacsony szállítási költség környezeti lábnyoma hatalmas Most különösen fontos – vegyél hazait! „Pánikmentesítő” Facebook-kampány a vírustalan olasz zöldség mellett A felesleges felhalmozásnak a környezeti ára is nagy Több milliárd ember tartózkodási helyét árulja el a Google a járvány alatt
Tovább a forrásra: profitline.hu
Vissza
Hírfolyam