2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Te „jól eszel, vagy ostobán?”

A Kossuth-díjas Csík Zenekar tagjai, Vecsei H. Miklós, a Vígszínház színésze, Grecsó Krisztián író, költő, dalszerző, valamint Lackfi János író, költő, műfordító a Nébihhel közösen kampányol a tudatos vásárlói magatartás népszerűsítéséért, és az élelmiszer-biztonság fontosságának tudatosításáért.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal változatos, könnyen befogadható kampányaival mindent megtesz azért, hogy a lakosság és különösen a fiatalok megértsék és elsajátítsák a környezet- és egészségtudatos táplálkozás alapjait.

Milyen élelmiszereket vásároljuk? Hogyan készítsük el és tároljuk őket? Hogyan előzhetjük meg az élelmiszer-pazarlást?

Ilyen témák körül forog legújabb kampányuk is, amely során a Kossuth-díjas Csík Zenekar és Vecsey H. Miklós színművész, író koncertek, dalok, videoklipek és egy irodalmi kiadvány segítségével dolgozik azon, hogy a minőségi élelmiszerek fogyasztásának és tudatos használatának fontosságáról a zene magával ragadó nyelvén üzenjen a fiataloknak.

Csík Zenekar feat Nébih – Enni ezerrel Forrás: Nébih/youtube.com

A kezdeményezés célja, hogy jó értelemben vett válogatósságra tanítson. Ráébresszen arra, hogy ahogy például az öltözködésben vagy a zenében, az étkezésben is tudatosan figyelnünk kell arra, mit veszünk (magunkhoz), és törekednünk kell az igényességre – fogalmazta meg az együttműködés kapcsán Csík János, az együttes vezetője.

Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: eteltcsakokosan.hu
Vissza
Hírfolyam