2021. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A karácsony az ajándékozás és az adományozás ideje...

Szerencsére városszerte egyre több helyen bukkanhatunk rá azokra az üzletekre, ahol a kettőt egyszerre „intézhetjük”: a kis környezetkárosítás jegyében használt könyvek, kiegészítők vagy éppen dísztárgyak közül választhatunk frappáns ajándékokat, a pénzünkkel pedig egyben egy jó ügyet is támogatunk.

Az adománybolt több, mint egy szimpla turkáló vagy bolhapiac. Jótékonysági szervezetek társadalmi vállalkozásként működtetik ezeket az üzleteket, ahova bárki beviheti adományként megunt, de jó állapotú ruháit, tárgyait, amelyeket alacsony áron értékesítenek, a befolyó összeget pedig karitatív célokra fordítják.

Az adományboltok felkeresése környezeti és társadalmi felelősségvállalás szempontjából is jó döntés...

„Újrafelhasználás, munkahelyteremtés és társadalmi szolidaritás, üzleti alapon” – ez a Cseriti üzletek mottója. A lassan egy évtizedes múltra visszatekintő szociális szövetkezet Budapest-szerte számos üzlettel rendelkezik.

Fotó: cseriti.hu

A Magyar Vöröskereszt zuglói adományboltjának bevételeit a szervezet széles körű humanitárius tevékenységeik finanszírozására fordítják. A Mozaik Adományboltot a hajléktalanok segítésével foglalkozó Menedékház Alapítvány üzemelteti, így a bolt eladói is fedél nélkül maradt emberek.

A Bagázs Bazár budapesti boltjában „esélyt termel a tárgyak körforgása”: az itt megvásárolt termékekkel a Bagázs Egyesület bagi romatelepen megvalósuló komplex programját támogathatod. A Szia Adományboltot a Szabad Iskoláért Alapítvány működteti, bevételeiket a kooperatív pedagógia elterjesztésére fordítják. A Pakk adományboltok két budapesti helyszínen várják a vásárlókat.

A Humusz listáján számos további adománybolt közül válogathatsz a karácsonyi bevásárláshoz.

Neked ajánljuk
Valóban környezetbarát választás az organikus hús? Dánia mutatja az utat a klímabarát élelmiszer-választáshoz Dobd ki a szemetest! – Elektronikus olvasnivalók téli estékre A klímaváltozás okozhatta egy ősi mangroveerdő eltűnését A korábban véltnél kevésbé javult a városi levegőminőség a járványügyi korlátozások alatt
Tovább a forrásra: humusz.hu
Vissza
Hírfolyam