2020. szeptember 20., Friderika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Világszerte egyre népszerűbb a fenyőfakölcsönzés

Az ünnepek alatt keletkező zöldhulladék hasznosítása nagy energiaráfordítással jár, a komoly környezetterhelés árán legyártott, ráadásul a szintén újrahasznosítandó műfenyők azonban semmiképp sem jelentenek megoldást. Nem az élő fenyőről, a bevett kereskedelmi eljárásokról kéne lemondanunk.

Kertészetek és botanikus kertek évek óta felkínálják a lehetőséget a fenyők bérlésére, egyre népszerűbb ez a környezetkímélő és praktikus megoldás. Több híresség állt a fenyőkölcsönzés mellé, többek közt Emma Thompson angol színésznő – írja a Telegraph nyomán a Magyar Mezőgazdaság.

Litvániában például már három éve nyújt lehetőséget egy botanikus kert a cserepes fenyők kölcsönzésére. Az igény egyre nagyobb, már novemberben elindult az érdeklődés. Amennyiben sértetlenül kerül vissza a fenyő január közepéig, az összeg felét visszaadják, a szakértők pedig elültetik a fenyőket.

Fotó: ProFlowers/flickr.com

A szakértő szerint néhány apróságra odafigyelve épségben juttathatjuk vissza az ünnepi kötelességét már teljesített fát:

„A fenyőt minél rövidebb ideig tartsuk zárt, fűtött helyiségben. A lehető legkisebb stresszhatásnak legyenek kitéve. Sokan kérdezik, hogyan kell gondozni őket, csak öntözésre van szükségük.”

Ha valakinek megtetszett az ötlet, Magyarországon is kölcsönözhet fenyőfát: többek között az IKEA és az Oázis kertészet nyújt hasonló szolgáltatást.

Neked ajánljuk
Zöld címkékkel igazítja útba a tudatos vásárlókat a dm Az élelmiszerek „valódi” ára sokkal húzósabb, mint amit a címke mutat Mit tegyek? Mit vegyek? Mit egyek? – tanulmányi verseny középiskolásoknak Mi köze a gyümölcsnek az elektronikai hulladékhoz? Ez a 8 dolog semmiképp ne kerüljön a komposztba
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam