2020. november 24., Emma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megszívlelendő üzenet a szeméthegyek serpáitól

„Időt ajándékozzatok, ne tárgyakat!” – érdemes az ünnepi sürgölődés közepette is észben tartani a berlini szemetesek karácsonyi intelmeit.

A német főváros szemetesei reklámkampányt indítottak annak érdekében, hogy a lakosság csökkentse az ilyenkor szokásos hulladékhegyeket. Azt ajánlják, hogy az ilyenkor szokásosnál kevesebbet vásároljanak.

Az „Időt, ne tárgyakat” felhívás arra emlékeztet, hogy nem attól lesz szép az ünnep, ha agyonvásároljuk magunkat, a postaküldő szolgálatok pedig belerokkannak a küldemények kézbesítésébe.

Az ajándékozás kiváló lehetőség az együtt töltött idő megtervezésére, megteremtésére: meglephetjük egymást közös uszodabérlettel, kirándulással, koncerttel, mozival vagy egy színházi estével.

Olyan élményekkel, amelyekről mindenkinek szép emlékei maradnak. De kiváló ötlet a fiatal szülőknek adandó „bébiszitter-voucher”, vagy egy buli is, ahol a résztvevők kicserélhetik megunt ruháikat – írja a Guardian alapján az szmo.hu.

Fotó: pixabay.com
Neked ajánljuk
Lehet fenntartható a cipővásárlás? Az IKEA felmérése alapján elméletben már jók vagyunk környezettudatosságból Egy könyv felett is beszélgethetünk a bolygónk védelméről Pszichológusok ingyenes online előadásokkal segítik a lelki egészség megőrzését a járvány idején Fantasztikus képek egy lápvidékről, ahol idomított kormoránok fogják a halakat (képgalériával)
Tovább a forrásra: szeretlekmagyarorszag.hu
Vissza
Hírfolyam