2020. október 31., Farkas
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megérkezett az első öntisztító vizespalack

Nemcsak szép, de a műanyag palackok alternatívája is lehet egy új technológia, a LARQ, amely víztisztítást kínál egyetlen gombnyomással a világ bármely pontján.

Víz, víz, víz – az élet alapvető szükséglete, testünk fő alkotóeleme, amellyel azonban baktériumokat is bevihetünk a szervezetünkbe, ha nincs kellően megtisztítva. Az elmúlt években vízfertőtlenítésre alkalmaztak például jódgyantát, amely a vírusokat is képes volt kiszűrni a vízből, de aktív szénnel is fertőtlenítenek ivóvizet. 

A LARQ története úgy indult, hogy kitalálói azon elmélkedtek, miképp lehetne minél több ember számára biztosítani a tiszta vizet úgy, hogy ehhez már a technológiai megoldások is rendelkezésre állnak. Volt még egy kulcsmomentum, ez pedig a leszámolás a műanyag palackokkal.

Forrás: LARQ

Így született meg a LARQ, az első hordozható, digitális vízszűrő rendszer újratölthető lítium-polimer akkumulátorral. A fejlesztéshez az UV-C LED-technológiát vették alapul, amelyet sikeresen használnak kórházakban fertőtlenítésre. A palackban lévő vizet a fedélbe épített UV-fénnyel tisztítják meg. A tisztítás elvégezhető a kulacs tetején lévő gomb megnyomásával, de a szerkezet is elvégzi automatikusan naponta hatszor ugyanezt a folyamatot hatvan másodperc alatt.

A LARQ-technológiával két legyet ütünk egy csapásra: egyrészt lehetőséget ad a tiszta víz biztosítására, másrészt jó alternatívája lehet a műanyag palackoknak, amelyekbe éppen belefullad a bolygónk. Rozsdamentes acélból készül, és BPA-mentes, ami nem mondható el a műanyagba csomagolt termékekről.

Neked ajánljuk
A home office-ban partnerré vált főnök és beosztott Egy ipari csarnok is lehet fenntartható Cleaneco – a környezettudatos magyar mosószer „Lábnyom” – Részvételi társasjáték fiataloknak Fontos változások a kozmetikumok körül
Tovább a forrásra: octogon.hu
Vissza
Hírfolyam